2016-05-31 15:12:06• hírek • Választási hirdetés

Jó utak méltányos áron: rendet a városban, rendet a városházán!

Mint Szatmárnémeti lakosok, mind elégedetlenek vagyunk az úthálózat miatt. Szatmárnémeti az utolsó helyen van az észak-nyugati régióban az infrastruktúra minőségét illetően.

Nyilvánvaló, hogy egy felelősségtudatos polgármesternek elsődleges feladata kell legyen az infrastruktúra rehabilitálása és korszerűsítése. Így a javítása érdekében az utakkal párhuzamosan a járdákat, parkolókat és kerékpárutakat is korszerűsíteni kell.

Problémák:
- Az utóbbi években mindössze 2,7 kilométer út lett korszerűsítve évente. A legutóbbi leltár szerint az összesen 226 kilométer útból csak 166 kilométer lett felújítva.
- Vannak utak, melyek csak egyszerűen le vannak kövezve, még olyan helyeken is, ahova befektetőket várnánk. Mégis milyen befektető jön egy lekövezett útra?
- Sok helyen a járdák hiányoznak vagy járhatatlanok. Sajnos ilyen járdákkal a központban is találkozhatunk, vagy a parkokban.
- Nincs elég bicikliút. A biciklivel való közlekedés támogatása pedig nagymértékben segítene a forgalmi dugók csökkentésében.
- Nincs elég parkolóhely a központban és a piacok környékén. 2009-ben elkészült egy tanulmány a város közlekedését illetően, de annak eredményeit senki sem veszi figyelembe.

Megoldások:
-
Azonnali leltár készítése azokról az utakról, amelyek csak le vannak kövezve vagy minőségük elfogadhatatlan. Miután elkészült ez a leltár, meg kell vizsgálni, hogy hogyan lehet ezeket úgy felújítani, hogy a lehető legkevesebb bonyodalmat okozzák az ottlakóknak.
- Elfogadhatatlan az a monopólium, amit a különböző útépítő cégek hoztak létre.
- Létre kell hozni egy külön részleget a polgármesteri hivatalon belül, ami csak a karbantartási munkálatokkal fog foglalkozni.
- Egy olyan stratégia előkészítése, amivel sikeresen pályázhatjuk majd meg a körgyűrűt, a harmadik hidat és az új parkolókat.
- Európai Uniós pályázatok írása ezekre a tervekre és mivel van ahol szükséges az önrész is, a lehetőségek körültekintő vizsgálata után olcsó hitelek megszerzése.

Rendet a városban, rendet a városházán!

Adrian Cozma

(x)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: