2018-05-23 06:36:55• hírek • Bede Emőke

Jó tudni: augusztus 1-től csak online lehet időpontot foglalni

Sokaknak okoz komoly fejtörést, mikor és hogyan oldják meg, hogy a lehető legrövidebb idő alatt intézzék el hivatalos ügyeiket. A felesleges sorbaállások elkerülése végett érdemes online időpontot kérni, ha a Jogosítvány- és Gépjármű-nyilvántartási Hivatalban akad elintézendő dolgunk.

Mi több, 2018 augusztusának első napjától kezdve nem is lehet más megoldást választani előjegyzésre. Időpontot ugyanis a jelzett naptól kezdve csak a belügyminisztérium által készített platformon lehet foglalni, mely a prefektúra honlapjáról érhető el. A http://sm.prefectura.mai.gov.ro címen elérhető honlapon, a Servicii publice fület lenyitva a Permise auto si inmatriculari menüpontot kell kiválasztanunk, ha időpontot szeretnénk kérni. Itt a mi ügyes-bajos intéznivalónknak megfelelő ablakot (jogosítvány érvényességének meghosszabbítása, autóátírás, autóbejegyzés, ideiglenes rendszám igénylése, jármű kivonása a forgalomból, külföldi jogosítvány cseréje) kell kiválasztanunk, majd néhány alapadat megadása után már ki is választhatjuk a számunkra megfelelő dátumot.
 

Ugyanezen a felületen további hasznos információkat is találhatunk, többek között, hogy milyen dokumentumokra van szükségünk az egyes ügyek elintézéséhez. Érdemes ezt átbogarászni, ha nem szeretnénk feleslegesen a kisablakhoz fáradni, majd dolgavégezetlenül hazatérni. Ugyanitt megtaláljuk a hivatal nyitvatartását is, illetve a gyakran ismételt kérdésekre is választ adnak.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: