2017-11-17 07:49:56• hírek • Szatmár.ro

Jó szakembereket képeznek, akik el is tudnak helyezkedni

Az „Aktívan a közösségért” karaván keretében az Octavian Goga Általános Iskola 43 végzős tanulója látogatott el szerdán az Unió - Traian Vuia Műszaki Kollégiumba. A karaván szervezője Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet.

A kezdeményezést mind az Octavian Goga igazgatója: Chindriș Corina Adriana és aligazgatója: Rațiu Ioana Daniela, mind az Unió - Traian Vuia igazgatója: Dr Popescu Vlaicu és aligazgatója: Tarcza Ildikó pozitívan fogadta és teljes mértékben támogatta.

A Petrovici Breban Geanina iskolai tanácsadó kíséretében érkezett gogás diákokat a kollégium bejáratánál Tarcza Ildikó aligazgatónő és Makara Kinga iskolai tanácsadó köszöntötték.

A nyolcadikosok sorra fedezték fel a tantermeket, a korszerűen felszerelt laboratóriumokat, ahol tanulnak majd, amennyiben ide iratkoznak, megismerkedtek jövendő tanáraikkal, akik lelkesen és meggyőzően beszéltek az iskola által nyújtott programokról, találkoztak továbbá a kollégiumban tanuló diákokkal is.

Az aligazgatónőhöz a látogatás folyamán további szakoktatók csatlakoztak: Oneț Ioan, Andrișan Dariana és Roman Lenuța, akik érdekes tényeket és lehetőségeket tártak fel a diákok előtt.

A pályaválasztás előtt álló fiatalok megtekinthették a kollégium tanulói által az AutoCAD mérnöki tervező programban tervezett rajzokat. Az intézmény víz-gázszerelő szakos diákjai maguk mondták el, miért választották ezt a szakmát, miért szeretnek oda járni, továbbá azt is, milyenek a jövőbeli perspektíváik, ami az elhelyezkedést és a keresetet illeti.

Az Unió – Traian Vuia Műszaki Kollégium duális szakképzési központként működik. E képzési típus előnyeiről Roman Lenuța tanárnő tájékoztatta a látogatókat, kiemelve azt, hogy a legjobb szakemberektől sajátíthatják el jövendőbeli szakmájuk alapjait, 200 lej értékű ösztöndíjat kapnak, amelyhez további 200 lej adódik hozzá a gyakorlat helyszínét képező gazdasági egységek részéről, a tanulmányok elvégézése után pedig akár azonnal el is helyezkedhetnek.  

A látogatás a tornateremben végződött, ahol Sabou Ioan tornatanár vezetésével a vendégek és a kollégium focicsapata egy barátságos mérkőzést játszottak.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: