2016-11-20 16:03:24• hírek • Szatmar.ro

Jó muzsikaszó Tasnádon

Tasnádon igazán becsülik a jó muzsikaszót. Szombat este is zenés Erzsébet-napi köszöntőt tartottak. Tasnádi művészek - Czumbil Bernadette és Nagy Gergő - ezúttal is kolozsvári énekművészeket kísértek. A népszerű opera-, operett- és musicalslágereket felvonultató műsort Kiskasza László szerkesztette eggyé és ő is konferálta fel.

Valóságos operettirodalmi időutazás volt - felhangzott a kezdett, majd a dzsesszes modernitás, illetve számos feledhetetlen filmsláger. Hogy csak néhányat említsünk: mindenki együtt énekelte az előadókkal, hogy „Szép város Kolozsvár!", azaz Kálmán Imre Marica grófnőjének különösen kedves kettősét. Bizony az a sokat sejtető felhívás is elhangzott (nem is egy hölgy szájából), hogy „János, legyen fenn a János-hegyen"...

Kolozsvári operaénekesek - Barabás Zsuzsa szoprán, Vigh Ibolya szoprán, Szabó Levente tenor, valamint Adonis Tanța bariton - kényeztették a nagyérdeműt. Szerencsére jelenlévőből nem volt hiány - több mint kétszázan dúdolták a fülbemászó zenét a Caritas nagytermében.

A szünetben szót kért a Tasnádhoz nem kevesebb mint ezeregy szállal kötődő Erdei-Dolóczki István képviselőjelölt. A parlamenti választások kapcsán érvelt amellett, hogy a kisváros lakói ezúttal is nagy számban éljenek a szavazás lehetőségével.. Mint mondta, egy zenével foglalkozó közösségnek - legalábbis a muzsikálás közben - kell tudnia együttműködni. Az erdélyiek, a Szatmár megyeiek és persze a tasnádiak egy közös nagy zenélésre készülnek.

Mindannyiukon múlik az, hogy ez a folyamat zenei harmóniát, azaz jó muzsikaszót eredményez-e.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: