2010-08-23 09:29:31• hírek • MTI/Reuters

Jó munka írónak lenni

James Patterson a világ legjobban fizetett írója, a Forbes magazin szerint az amerikai regényíró évi 70 millió dollár bevételre tesz szert.

A Forbes magazin rangsorában a második helyen az Alkonyat vámpírsorozat írója, Stephenie Meyer áll 40 millió dollárral, utána Stephen King következik 34 millió dollárral. Az amerikai magazin az éves jövedelem kiszámításakor nemcsak a könyvekből származó jogdíjakat, hanem a film-és televíziós jogokból, a számítógépes játékokból és máshonnan származó bevételeket is figyelembe vette a 2009. június 1. és 2010. június 1. közötti időszakban.

A rangsor érdekessége, hogy Stephenie Meyernek ebben az időszakban ugyan egyetlen egy könyve sem jelent meg, viszont regényeinek megfilmesítése jól hozott a konyhára. A negyedik helyre került a romantikus regényíró Danielle Steel, aki 32 millió dollárt keresett az adott időszakban, az ötödik Ken Follett brit író 20 millió dollárral.

John Grisham, a jogi thrillerek mestere és J.K Rowling, a Harry Potter-regények írója 10-10 millió dollárral a 10. helyre került a listán, amely teljes terjedelemben a www.forbes.com honlapon olvasható.


James Patterson, a legjobban fizetett író
James Patterson, a legjobban fizetett író


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: