2009-01-12 11:00:34• hírek • Szatmár.ro

Jó jegyek földrajzból és történelemből

Az első félév utolsó egységes félévi dolgozatait választás szerint, földrajzból vagy történelemből írták a nyolcadikos diákok. Sokan kaptak jó osztályzatot.

A nyolcadikos diákok december 16-án írták meg az utolsó egységes félévit. A legtöbb diák, összesen 2708-an, a földrajzot választotta, míg 1027-en a történelmet. Földrajzból a diákok több mint 90%-a kapott átmenőt, míg történelemből 94%-ban írták meg az ötösnél nagyobb osztályzatot. A többi tantárgyhoz képest, számottevő a tízes osztályzatok száma, összesen 113 diák kapott tízest földrajzból és 126 történelemből.

 

A leggyengébben a román nyelv és irodalom féléviken teljesítettek a diákok, a hetedikesek közül 1172-en buktak meg, a nyolcadikosok közül pedig 929-en.

Matematikából is sokan kell majd pótvizsgázzanak, és sokkal kevesebb diák érte el a tízes osztályzatot ebből a tantárgyból.

A végső osztályzatok két tanár által adott pontszámoktól függtek, mivel először a diákok saját szaktanárai, majd egy másik szaktanár is osztályozta azokat.

Az egységes féléviken szerzett jegyeket a kilencedik osztályba való beiratkozáskor veszik figyelembe, ugyanis a felvételi jegy 50%-át az egységes félévi osztályzat, a másik 50%-ot az V-VIII osztályos átlag teszi ki.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: