2007-12-07 11:37:25• hírek • Szatmar.ro

A diktátor az első

ceausescuCeauşescu és Băsescu minden idők legnépszerűbb romániai vezetői.
Nicolae Ceauşescu, néhai diktátor volt legjobb politikai vezető az utóbbi száz évben, de ugyanakkor ő tette a legtöbb rosszat is Romániának – derül ki abból a tegnap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból, amelyet a Soros Alapítvány októberben készített. A toplistán a következő legnépszerűbb politikusok Traian Băsescu, Ion Iliescu, I. Károly, I. Mihály, Gheoghe Ghoerghiu-Dej, Ferdinand király, Nicolae Titulescu, II. Károly, Ion Antonescu és Emil Constantinescu.
 
Az EP-választásokkal kapcsolatban kiderül: a pártok által szerzett szavazatszám közti különbség abban rejlik, hogy kinek milyen mértékben sikerült mozgósítania a választótáborát. A Nagy-Románia-Párt (PRM) és az Új Generáció Pártja (PNG) nem érte el az 5 százalékos bejutási küszöböt, a Demokrata Pártnak (PD) pedig a tervezetthez képest jóval gyengébb eredményt sikerült elérnie éppen azért, mivel nem tudtak eléggé hatásosan kampányolni. Ehhez képest a Liberális Demokrata Párt (PLD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az RMDSZ a vártnál sokkal jobban szerepelt, ami annak köszönhető, hogy sikerült mozgósítaniuk szimpatizánsaikat.

Az állampolgároknak az igazságszolgáltatásba vetett bizalmát is mérték a felmérés során. Ezzel kapcsolatban kiderül, hogy jelentős mértékben csökkent az ebbe a hatalmi ágba vetett hit. A felmérés során mintegy 2000 személyt kérdeztek meg, a hibalehetőség 2,2 százalék.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: