2013-06-11 18:05:18• hírek • Kocsis Zoltán

Folyik a kárfelmérés, fertőtlenítik a kutakat

Szatmár megye gyorsan felocsúdott a hétfői özönvízszerű zivatar és annak következményei okozta sokkból. Kedden a közigazgatási intézmények máris hozzáláttak a kárfelméréshez: fertőtlenítik a kutakat, helyreállították az áramellátást, elterelték a közúti forgalmat.

A keddi ellenőrzések alapján Oláhgyűrűsön kilenc kutat, kilenc udvart és 36 kertet, Szakaszon húsz kertet, Újnémeten négy kutat, hét udvart és kertet, Krasznamihályfalván pedig négy udvart és tíz kertet öntött el az ár. A Megyei Közegészségügyi Igazgatóság kétszáz fertőtlenítő tablettát osztott ki az elöntött kutak megtisztítására, hogy elejét vegyék a megbetegedések, fertőzések kialakulásának.

Tasnádon 33 roma lakost kellett kitelepíteni, mivel a víz elöntötte lakóhelyüket. A keddi felmérés során kiderült, az evakuált személyek egyelőre nem térhetnek vissza otthonaikba, még legalább egy napot az óvodában kialakított menedékhelyen kell tölteniük.

Avasújfalu község területén a megemelkedett vízszint olyannyira megrongált egy hidat a Valea Rea patakon, hogy azt az összeomlás veszélye fenyegeti. Ezért elterelték a közforgalmat, hogy ne okozhasson balesetet.

Szoporon az ár elöntötte egy kereskedelmi társaság csirkeneveldéjét, összesen 40.000 napos csibe lelte halálát a vízben.

Kedd délelőttre már csak három település maradt teljesen és további három részlegesen áram nélkül - az Electrica folyamatosan dolgozott a kár elhárításáért.

Mivel Szatmár megyében szerdáig továbbra is sárga figyelmeztető kód van érvényben, Eugeniu Avram kormánybiztos felhívta az önkormányzatok és az állami intézmények vezetőinek figyelmét: legyenek állandó készültségben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: