2020-01-13 14:46:41• hírek • Szatmár.ro

Nem versenyeztek a motorosok a Dakar 8. etapjában

Hétfőn rajtolt a 2020-as Dakar-rali 8. futama, ám a motorosok számára a tervekkel ellentétben e versenynapból pihenőnap lett.


A Wadi Al Dawasirból induló és oda is érkező útvonalon csak az autók, buggyk és kamionok versenyeztek a 239 kilométerek összekötő és 477 kilométeres mért szakaszon. A motorosok és quadok számára ezt a versenynapot törölték a szervezők, Paulo Goncalves vasárnapi halála miatt.
 

„Vasárnap a 270-es kilométernél volt egy baleset, Paulo Goncalves elesett és életét vesztette. Amikor beértem a célba, akkor értesültem róla, hogy a portugál motoros belehalt a sérülésekbe. Ez egy nagyon szomorú esemény, de sajnos benne van a pakliban, mindenki tudja, hogy mire vállalkozik, amikor elindul a Dakaron. Nagyon sajnálom, hogy ez most így alakult” – mondta a futamot követően Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzője.
 

A vasárnapi versenynapon egyébként egy kimondottan gyors pályán száguldott a mezőny, Mani saját elmondása szerint 100 km/órás sebességnél is gyorsabb átlagot motorozott. A szatmári motoros jól érezte magát és nagyon figyelt arra, hogy ne veszítsen az előnyéből a Malle Moto kategóriában harmadik, de a homokban nagyon jól motorozó Benjamin Melottal szemben.


Kedden, a 9. futamon Wadi Al Dawasir és Haradh között 476 kilométer összekötő és 410 kilométer mért szakasz vár immár a teljes mezőnyre. Az útvonal igen változatosnak ígérkezik: homokos, földes és köves úton is haladnak majd, és némi homokdűnén is át kell „verekedjék" magukat a versenyzők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: