2020-01-14 19:04:16• hírek • Szatmár.ro

Jó időt motorozott Mani kedden, két nehéz nap következik

Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzője kedden hajnalban indult útnak. A Facebook-bejegyzése szerint 3.45 kor reggelizett, 4.57-kor pedig elrajtolt a meglehetősen hosszú, kilencedik futamon. Wadi Al Dawasir és Haradh között 886 kilométer várt a mezőnyre, ebből 415 kilométer volt a mért szakasz. 
 

A motorosok és quadosok hétfőn nem versenyeztek, Paulo Goncalves vasárnapi halála miatt a szervezők számukra szüneteltették a versenyt. A mezőny tehát kipihenve vágott neki a meglehetősen vegyes, köves, homokos és földes terepnek.


Mani a futamot a 32. helyen zárta, 4 óra 5 perc és 49 másodperces idővel. A kilencedik etapot Pablo Quintanilla nyerte meg. A keddi versenynapon Gyenes Maraton kategóriában a 6. helyen fejezte be, Malle Moto kategóriában pedig másodikkét ért célba. A futamot ebben a kategóriában Benjamim Melot nyerte meg, aki Mani szerint igen veszélyes ellenfél. Persze a futamon a francia fiú csak 6 perc 6 másodperccel motorozott jobb időt a szatmári Dakar-hősnél, úgyhogy nem sikerült sokat lefaragnia a hátrányából.
 

Összetettben Gyenes a keddi nap végén a 32. helyen áll, Maraton kategóriában 7., Malle Motoban pedig továbbra is első. Bár Melot feljött a második helyre, Mani előnye így is másfél óra vele szemben.
 

A szerdai futam maratoni versenynap lesz, azaz az etap végeztével a motorokat elzárják, így nem lesz lehetőség sem javításokra, de elmarad a szokásos kerékcsere is. Vigyázni kell emiatt a járgányra, hogy épségben vészelje át a napot és a következőt is. Nem csoda hát, ha Mani kedden délután a motor felkészítésével volt elfoglalva, mint ahogy a Facebookra feltöltött képek is bizonyítják.


Szerdán igazán hosszú, 534 kilométer lesz a mért szakasz, az összekötő pedig csupán 74 kilométer. Az útvonal közel fele homokdűnékből áll.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: