2019-10-12 08:25:24• hírek • Bede Emőke

Jó hír: röntgenvizsgálattal bővült a Korall Klinika szolgáltatásainak listája

A röntgenvizsgálat kifejlesztése kétségtelenül a modern kori medicína egyik legfontosabb mérföldkövének számít, és napjainkban már a rutinszerűen alkalmazott képalkotási vizsgálatok egyikévé vált. Az orvostudomány szakágainak képviselői bizalommal fordulnak e folyamatosan fejlődő vívmány felé, hiszen a röntgenvizsgálatnak köszönhetően a test azon részei is láthatóvá válnak, melyek a szabad szemmel történő vizsgálat során rejtve maradnak.

E gondolatmezsgyén elindulva döntött úgy Szatmárnémeti egyik legnépszerűbb egészségügyi intézménye, a Korall Klinika, hogy szert tesz két ultramodern röntgenkészülékre és ezentúl ezzel a képalkotási módszerrel is várja a szatmári és a nagykárolyi pácienseket. Mint azt a Szatmár.ro kérdésére dr. Andó Katalin főorvos elárulta, a nemrégiben beszerzett gép egy digitális felvételek készítésére alkalmas készülék, mely a szervezetet a hagyományos, azaz röntgenfilmekkel operáló gépekhez képest kevésbé terheli le az emberi szervezetet. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy a beteg igényeitől függően az elkészült felvételt a technikusok nem csak CD-n, de a már megszokott nyomtatott formában is el tudják készíteni. Mi több, a rendszer memóriájában el is tárolják a képeket, melyeket ennek köszönhetően hónapokkal később is elő lehet keresni, és lehetőséget nyújt a távdiagnosztikára is. Magyarán szólva, a Szatmárnémetiben rendelő főorvos akár a Nagykárolyban készült képeket is ki tudja értékelni, ha szükség van rá.


„Röntgenre csak háziorvos vagy szakorvos által kiállított küldőpapírral lehet jelentkezni, hiszen legyen szó bármilyen modern technológiáról is, mégiscsak egy sugár által alkotott képes diagnosztikáról van szó” – figyelmeztet a főorvos, aki azt is elárulta, hogyan kell készülnünk, ha ilyen jellegű vizsgálaton veszünk részt.„Maga a röntgenvizsgálat általában nem igényel különösebb előkészületeket, csak a vizsgált testrészt kell szabaddá tenni, illetve ajánlott eltávolítani a fém kiegészítőket is. Emellett fontos még tudni, hogy az expozíció közben mozdulatlanul kell maradnia a páciensnek, ugyanis a legapróbb elmozdulás is ronthatja az elkészült kép minőségét” – fejtette ki dr. Andó Katalin. Hozzátette: minden páciens számára kiállítanak egy bizonylatot, melyben feltüntetik a vizsgálat legfontosabb részleteit különös tekintettel a kapott sugárzás dózisára. E dokumentumot aztán bármelyik imagisztikai intézményben fel lehet mutatni.A Korall Klinika radiológiáján többnyire minden olyan kérésnek eleget tudnak tenni, mellyel egy átlagos páciens jelentkezhet, ám a szakorvos végszóként kiemelte, nagyon fontos a röntgenvizsgálat használatának racionalizálása, azaz valós indok nélkül nem ajánlott senkit sem kitenni a sugaraknak. Ha szeretne tehát a lehető legrövidebb időn belül, minimális sugárzással minőségi röntgenfelvételt kapni, akkor forduljon bizalommal a Korall Klinika csapatához, mely nem csak Szatmárnémetiben, de Nagykárolyban is várja a pácienseket.


A Korall Klinika csapata Szatmárnémetiben hétfőn, csütörtökön és pénteken 8 és 14 óra között, kedden és szerdán pedig 10 és 16 óra között áll a páciensek rendelkezésére, Nagykárolyban pedig minden hétköznap, 9 és 13 óra között. 


Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: