2019-08-23 10:45:19• hírek • Bede Emőke

Jó hír az autósoknak: részlegesen feloldják a Goga sugárút forgalomkorlátozását

"Az Apaserv Rt. ezúton is értesíti Önöket, hogy a közlekedés folyamatosabbá tétele érdekében hétköznaponként 16.00 és 06.00 óra között, valamint hétvégenként a nap 24 órájában megnyítják a közúti forgalmat az Octavian Goga sugárúton" - tolmácsolta a vízszolgáltató üzenetét Facebook-oldalán a polgármesteri hivatal.

Amint arról csütörtökön beszámoltunk, a vízvezetékrendszer újjáépítése egy teljesen új módszerrel zajlik, melyet a szakemberek No-Dig technológiaként emlegetnek. Ahogyan arra a név is következtetni enged, a rekonstrukció során nincs szükség a felszín feltárására, a munka java része ugyanis a földfelszín alatt zajlik. Az Octavian Goga sugárúton folyó munka jelenleg a folyamat első fázisában van: az előkészítés után a régi fővezetékbe elemenként húzzák bele az új csövet egy nagyteljesítményű munkagép segítségével. A No-Dig technológia költségcsökkenés és az időmegtakarítás szempontjából jelentősen hatékonyabb klasszikus, nyílt árkos csőcsereként ismert társánál, ennek okán utóbbit csak azon a szakaszon fogják alkalmazni, ahol az utóbbi években több beomlás is történt - tájékoztatta híroldalunkat az Apaserv.

 

A beruházás összértéke 1 521 517,37 lej áfa nélkül, a kivitelezőnek pedig 2 hónap alatt kell elkészülnie a munkálatokkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: