2018-07-06 09:15:24• hírek • Bede Emőke

Jó hír a gyorshajtóknak: előre jelzik majd, ha radaroznak

Nem is olyan régen számoltunk be arról a modern radarpisztolyról, mely a Szatmár megyei utak gyorshajtóit hivatott bemérni. Egy csütörtöki döntés értelmében azonban úgy tűnik, már le is áldozott ennek a nehézfegyverzetnek.

A képviselőház döntő kamaraként csütörtökön szavazta meg azt a tervezetet, mely kötelezővé teszi, hogy a sebességmérést már jó előre, 500-1000 méterrel a radarral ellátott rendőrautók előtt kell jelezni. S ha ez még nem volna elég, akkor a traffipaxokat csak és kizárólag olyan autókban lehet majd használni, melyek jól látható helyre vannak leparkolva, illetve oldalukon jól látható felirat jelzi, hogy a közlekedési rendőrséghez tartoznak. Emellett azt is kikötötték, hogy a radarpisztolyokat – mint milyen a TruCam Laser is – a rendőrautótól legfeljebb 10 méteres távolságra lehet elhelyezni.


A tervezet előterjesztője szerint rendkívül jó hatással lesz a rendőrség megítélésére a jól látható helyről történő radarozás, és csökkenni fog a gyorshajtók száma. Hogy igaza lesz-e a PNL színeiben tevékenykedő Ioan Balannak, az a későbbiekben fog eldőlni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: