2010-08-05 14:08:40• hírek • Szatmar.ro

Jó hír a gazdáknak!

Ismét lehetőség nyílt a gázolaj-támogatásra. A Gazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium munkatársai portálunknak elmondták, az érdekeltek igényelhetik az állami támogatást.

Azok a termelők, akik a növénytermesztésben, talajfeljavításban, illetve a területek öntözésében a gépesített munkálatok végzésekor gázolajat használnak, és eddig még nem nyújtották be előzetes igénylésüket, ismét lehetőségük nyílik a gázolaj-támogatás kérelmezésére. A kérvényt augusztus 9-e és szeptember 10-e között lehet benyújtani a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) megyei kirendeltségeihez.

A szaktárca azért döntött a második kiírásról, mert a gazdák a mezőgazdasági munkálatok miatt nem tudták időben leadni kérelmüket az első támogatáshoz - ami június 28-áig tartott -, így esélyt szerettek volna nyújtani ezen személyek számára is.

A kistermelők, vállalkozóként bejegyzett magán- és jogi személyek, termelői csoportok, illetve szervezetek az évharmadonként felhasznált gázolajmennyiséget becsülik fel és kérik az előzetes jóváhagyást a támogatás értékének visszafizetésére negyedévenként, mondta el a Szatmár.ro-nak a hivatal munkatársa.

A 2010-es évben az állam 1.162 lejjel támogatja a gazdákat, összesen pedig 9463 kérést jegyeztek be országszerte. A legtöbb igénylést Temes, Ialomiţa, Călăraş, Konstanca megyékben jegyezték.


A gazdák szeptember 10-éig kérelmezhetik a támogatást
A gazdák szeptember 10-éig kérelmezhetik a támogatást


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: