2012-07-23 13:32:29• hírek • Póti Orsolya

Jó hangulatban zajlik az alkotótábor

Idén is gazdag képzőművészeti tárlattal fogadták az érdeklődőket a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjai július 22-én. A IV. Hadadi Alkotótábor keretében megrendezett kiállításnak a Degenfeld-kastély termei adtak otthont.

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a két hetes Hadadi Alkotótábor, amelyen a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjai és meghívottai vesznek, illetve vettek részt. A tábor kitűnő hangulatban zajlik: a képzőművészek napközben alkotnak, pihennek, kirándulásokat szerveznek, esténként pedig jókat beszélgetnek és élvezik a hadadi konyha remek ízeit.

Mint minden alkotótábor, így az idei is Gergely Csaba egyesületi elnök irányításával zajlik és rajta kívül közel húsz képzőművész alkot és járja a környéket. Van aki csak néhány napot tölt a táborban, és van, aki kapuzárásig, azaz július 28-ig ott marad.

Említsünk meg néhányat a táborban aktívan részvevő képzőművészek közül: Tent Aurel, Podolyák Vilmos, Chereches Alexandra, Tillinger István, Gergely Csaba, Kóter László, Szodoray Parádi Hajnalka, Moldovan Cristina, Sofineti Cornelius, Nyárádi Enikő, Keresztesi Monica, Belánszky-Demkó Beáta (Magyarország), Nagy Ágnes (Magyarország). A táborlakók egészségére Dr. Tent Cecilia orvosnő vigyáz.

Június 22-én, a vasárnapi istentisztelet után a képzőművészek színes kiállítással fogadták a helybélieket és a szatmári vendégeket. A Degenfeld kastély falait csodálatos festmények, tájképek, grafikák és akvarellek díszítették, de csontból és fából faragott alkotásokat és agyagból készült munkákat is láthattak az érdeklődők. A kiállítás néhány, hozott alkotáson kívül, több mint 160 darab helyben készült munkát tartalmaz.



A kiállítást Varga Zsuzsanna, a Szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum, illetve a Szatmári Művészeti Iskola diákjának hegedűjátéka nyitotta meg. A Bach darabot követően Varga Mária, a Szatmári Művészeti Iskola tanárnője köszöntötte a vendégeket, adva át a szót Kurta-Tőtös Beáta református lelkésznőnek a Hadadi Degenfeld Alapítvány elnökének. Kurta-Tőtös hangot adott azon reményének, hogy az alkotótábor a jövőben is folytatódik.

A kiállításmegnyitó keretében Gergely Csaba ismertette a hadadi alkotótáborok rövid történetét, kiemelve a Degenfeld Alapítvány, illetve annak igazgatónője által biztosított nagyszerű szállás és élelmezési feltételeket, a helybeliek meleg vendégszeretetét, de hangsúlyozta a Szatmár Megyei Tanács által biztosított nagymértékű anyagi támogatást is és köszönetet mondott a képzőművészek egyesületét támogató szervezeteknek.

Az egész táborozó csapatra a nagy alkotó és kísérletező kedv jellemző, és tábor zártáig minden bizonnyal még sok különleges alkotás kerül ki kezük alól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: