2012-03-25 09:51:02• hírek • Póti Orsolya

Jó hangulatban telt a szombat a Fonó-házban

Az Aranykapu Kulturális Egyesület által működtetett Fonó-házban kedden és hétvégenként mindig jó a hangulat. Nem volt ez másként március 24-én sem, amikor a gyerekek ünnepi színekbe öltöztethették a már korábban elkészített agyagmunkákat.

Már a hónap közepétől a Húsvétra való készülődés jegyében zajlanak a foglalkozások az Aranykapu Kézműves Műhelyben. Az érdeklődő gyerekeket kedden és hétvégenként érdekesebbnél érdekesebb tevékenységekkel várják március 10 óta, amikor agyagból készíthettek tojástartókat az ünnepi asztalra.

Az agyagozás mellett különleges tavaszváró ajtódíszek – kopogtatók – készítése várta a gyerekeket, majd kukoricacsuhéból alkothattak húsvéti nyuszit a kicsik. A tojástartókat csak száradás és égetés után öltöztethették ünnepi színekbe a kicsik.

Erre került sor március 24-én, szombat délelőtt, amikor a gyerekek kedvükre festegethettek. Délután 17 órától a Házi Tündér Tanodában a tavaszi időszakos munkák elvégzésére került sor: kertészkedéssel és konyhakerti növények veteményezésével várták az ügyes kezeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: