2011-05-16 14:57:03• hírek • Póti Orsolya

Speciális Olimpia negyedszer

A szatmári fogyatékossággal élő fiatalok idén is megmutathatják rátermettségüket és a sport iránti szeretetüket, ugyanis a Langdon Down Transilvania Egyesület megszervezi a népszerű megyei szintű Speciális Olimpiát. A rendezvényen közel ötven fogyatékkal élő vesz részt - tudtuk meg Kerti Gyöngyitől, a Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület elnökétől.

- A Speciális Olimpia egyre sikeresebb és népszerű rendezvénynek bizonyul nem csak a fogyatékossággal élők, hanem hozzátartozóik és az önkéntesek körében is. A tavalyi Országos Speciális Olimpiának városunk adott otthont, melyre több mint háromszázan érkeztek huszonegy megyéből. A rendezvény sikere után nem is volt kérdéses, hogy idén is megszervezzük a fogyatékossággal élők versenyprogramját, melyre 30 fiatal a Langdon Down Egyesülettől, 10 a Gyermekvédelmi Igazgatóságtól és szintén 10 gyerek a kisegítő iskolától érkezik - mondta el Kerti Gyöngyi elnök a Szatmár.ro-nak.

A Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület 2008 óta szervezi és bonyolítja az enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékossággal élők számára a Speciális Olimpiát, melyre idén május 20-21. között kerül sor a Szatmárnémeti „Traian Vuia" Líceum sporttermében.

Mint megtudtuk a versenyzőket idén is önkéntesek támogatják és segítik: a Szatmárnémeti „Traian Vuia" Líceum hatvan diákja áll majd rendelkezésünkre az egyesület tíz szakemberének és a líceum tíz tanárának irányításával.

A rendezvény május 20-án, péntek délelőtt 10 órától ünnepi megnyitóval veszi kezdetét, ezt követően pedig a versenyzők találkoznak az önkéntesekkel, és megszervezik a csapatokat. A rendezvényt mazsorettbemutató, valamint B Element breaktánc-bemutatója teszi látványossá. 11 óra 30 perctől sor kerül az atlétikai, kosárlabda és futball mérkőzésekre, ebéd után pedig, 14 órától a Loga Dance School tánccsapatának bemutatóját láthatják a résztvevők. A bemutató után 16 óráig kosárlabda, futball és asztalitenisz mérkőzések zajlanak.

Az olimpia május 21-én reggel 9 óra 30 perctől a döntővel folytatódik, amelyet Karate bemutató követ Cristi Belega irányításával. 14 órától sor kerül a Speciális Olimpia díjátadó gálájára, amelyen kihirdetik a díjazottakat, akik érmekben és oklevelekben részesülnek. A rendezvény idén is „Down" Discoval zárul.

- A mozgás az egészségtudatos élet részeként mindenki számára elengedhetetlen, hiszen a sport nem csupán mozgásigényt elégít ki. Kedvező élettani hatása révén a testi fejlődésre és a lelki egyensúly fenntartására is kedvezően hat, valamint segítséget nyújt a kitartás, az önfegyelem, a csapatmunka és a küzdőszellem kialakításában. Ezért is tartjuk fontosnak a Speciális Olimpia megszervezését - fejtette ki Kerti.


A rendezvény plakátja
A rendezvény plakátja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: