2011-05-20 11:30:23• hírek • Póti Orsolya

Elkezdődött a Speciális Olimpia

Május 20-án kezdetét vette az értelmi fogyatékosok, fizikai fogyatékossággal élők és down-szindrómás gyerekek speciális olimpiája, melyet immár negyedik alkalommal szervezett meg a Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület. A rendezvényen idén ötven fogyatékossággal élő fiatal vesz részt.

A IV. Speciális Olimpia péntek délelőtt 10 órától ünnepélyes megnyitóval kezdődött a „Traian Vuia" Iskolaközpont sporttermében, ahol önkéntesekből és fogyatékossággal élő fiatalokból álló párok izgatottan várták a versenyt. A versenyszámokat a 10. számú Általános Iskola mazsorett- és tánccsoportja a „Fekete gyöngyszemek" és a „Lady Girls" produkciója előzte meg, akiknek sikerült jó hangulatot teremteniük a sportteremben. Mint megtudtuk, a diákok felkészítője Csik Elvira tanárnő volt.

A megnyitót követően néhány perces szünet után kezdetét is vette maga az olimpia atlétikai versenyszámokkal. Ezt követően a B Element break tánccsoport bemutatóját tekinthették meg a fiatalok, majd kosárlabda és futball mérkőzésekkel folytatódott a rendezvény. A rendezvény keretében a Loga Dance School tánccsoport is fellépett, produkciójuk igen nagy sikert aratott. A bemutatót követően 16 óráig folytatódott a verseny: futball, kosárlabda és asztalitenisz mérkőzésekre kerül sor.

A Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület 2008 óta szervezi és bonyolítja az enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékossággal élő, továbbá a halmozottan fogyatékos fiatalok versenyprogramját, a Speciális Olimpiát. Az eseményen idén ötven fogyatékkal élő és hatvan önkéntes vesz részt tanárok és szakemberek irányításával.

A verseny május 21-én tovább zajlik, ugyanis szombat délelőtt 9 óra 30 perctől sor kerül a döntőre, 14 órától pedig átadják a díjakat az olimpia nyerteseinek. A rendezvényt „Down" Disco zárja.






Elkezdődött a fogyatékos fiatalok olimpiája


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: