2011-05-21 16:00:33• hírek • Szatmár.ro

Jó hangulatban telt a Speciális Olimpia

A Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület két napos sportprogrammal örvendeztette meg a fogyatékossággal élő fiatalokat. A negyedik alkalommal megrendezett Speciális Olimpia remek hangulatban telt.

A Speciális Olimpia helyszíne idén is a „Traian Vuia" Iskolaközpont sportterme volt, ahol a fiatalok május 20-tól kezdődően sportoltak, versenyeztek. A rendezvényen ötven sérült fiatal vett részt, harminc fiatal a Langdon Down Egyesülettől, 10 a Gyermekvédelmi Igazgatóságtól és szintén 10 gyerek a kisegítő iskolától érkezett. A vetélkedőkben és kulturális programokban gazdag program péntek délelőtt 10 órától vette kezdetét és szombat délután ünnepélyes díjátadó gálával, valamint Down diszkóval zárult.

A vetélkedőkön részt vett fiatalok többsége középsúlyos értelmi fogyatékos, illetve enyhébb fizikai sérült, akik az atlétika, a kosárlabda, a futball és az asztalitenisz terén mérhették össze ügyességüket önkéntesek támogatásával.

Gnándt Gábor, a Langdon Down Transilvania Egyesület programvezető igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta: az idei verseny nagyon jó hangulatban zajlott, a rendezvényt mazsorett csapatok felvonulása és táncbemutatók tették színesebbé. A sport kielégíti a sérült fiatalok mozgásigényét, segítséget nyújt a kitartás és a csapatmunka kialakításában, a mérkőzések utáni esemény, azaz díjak átadása pedig egy felemelő pillanat úgy a sérült fiatalok, mint a szervezők és önkéntesek számára.

A díjátadó ünnepségre szombat délután 14 órakor került sor szintén a „Traian Vuia" Iskolaközpont sporttermében, ahol Ilyés Gyula polgármester adta át a versenyzőknek az okleveleket és érméket. A IV. Speciális Olimpián minden versenyző  és önkéntes díjazva volt.






Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: