2013-04-29 12:47:51• hírek • Póti Orsolya

Orgona Néptánc Fesztivál harmadszor

Idén is lesz Orgona Néptánc Fesztivál az Egri Csodaszarvas Néptánccsoport és a Szatmár Megyei RMDSZ szervezésében. A hagyományőrző eseménynek Egri település ad otthont május 5-én, vasárnap.

Első alkalommal 2011 májusában került megrendezésre az Orgona Néptánc Fesztivál az Egri Csodaszarvas Néptánccsoport vezetője, ifj. Szarvas Károly kezdeményezésére. A rendezvény célja elsősorban az, hogy az őseinktől örökölt néptáncokat valamint népdalokat megismerjük, megőrizzük és továbbadjuk.

A néptáncoktató azért tartotta fontosnak egy ilyen jellegű rendezvény megszervezését, hogy a néptáncot ne csak táncházakban, hanem egy fesztivál keretében is ápolhassák a Szatmár megyei néptánccsoportok.

Az Orgona Néptánc Fesztiválra immár harmadik alkalommal kerül sor május 5-én, vasárnap Egri községben, a település Kultúrházában. A rendezvény 14 órakor szekeres felvonulással veszi kezdetét: a résztvevő tánccsoportok szekerekkel vonulnak fel a faluban és a községben, így invitálva meg az embereket a 15 órától kezdődő fellépésekre, majd az esti élőzenés táncházba.

Az eseményen fellépnek Szatmár megye olyan magyar néptánccsoportjai, mint a Bogdándi Néptánccsoport, a Nagykárolyi Néptánccsoport és a Halmi Néptánccsoport és az Újvárosi Néptánccsoport, a fesztivál díszvendége pedig a Szilágycsehi Néptánccsoport és a Sorogja Népi Zenekar lesz - tudtuk meg ifj. Szarvas Károlytól.

A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt az eseményre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: