2010-08-29 17:12:23• hírek • Póti Orsolya

Jó hangulat a PMN utolsó napján

A IX. PMN utolsó napján is rengeteg érdekes program várta a közönséget a Kossuth Kertben. A kicsiket lefoglalták az interaktív gyerekprogramok, míg a nagyok könyvbemutatón és közéleti talkshow-n vehettek részt.

A szervezők vasárnap délelőtt szintén tizenegy órától állandó programokkal várták az érdeklődőket. Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében kézműves vásárt és bemutatót tartottak, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés pedig a jurta mellett biztosított foglalkozásokat a gyerekek számára. Az Ady Endre Társaság és a Magyar Hagyományőr Világszövetség által működtettet gasztronómiakertben ismét bor és pálinkakóstolásra nyílt lehetőség, a bográcsokban pedig ma is folyamatosan főttek a finom gulyások.

A Madárdal együttes kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztató mesetáncházba invitált, a nemezsátorban pedig kézműves foglalkozások és játszóház zajlott. A Kossuth-kertbe kilátogatók a mesterségek utcáján a gyertyakészítés hagyományos és modern technikáját is elsajátíthatták, a kirakodó vásárban pedig beszerezhették a szükséges holmikat. Délután a Nagysátorban öt kétnyelvű verseskötet - Kelemen Hunor, Balázs F. Attila, George Vulturescu, Dumitru Pacuraru és Ion Nistor - bemutatójára került sor. A köteteket Karácsony Zsolt, a Helikon főszerkesztő-helyettese mutatta be a szerzők jelenlétében. A könyvbemutatót közéleti talkshow követte, melynek témája „Magyarság és nemzetpolitika a Kárpátmedencében. A résztvevők Kereskényi Gábor alpolgármesterhez, Erdei D. István, RMDSZ képviselőhöz és Csehi Árpád Szabolcshoz, valamint Varga Attilához intézhették kérdéseiket, és a problémák megoldására való javaslataikat is megoszthatták a politikusokkal.

A közönség délután 16 órától a Nagyszínpad környékére gyülekezett, ahol látványos Capoera bemutató bemutató vette kezdetét, majd a Nyíregyházi Szabolcs Néptánccsoport lépett fel.  Ezeket követően a Harag György Társulat színészei - Nagy Anikó, Méhes Kati és Nagy Orbán „Viduljunk együtt" című zenés produkciójára került sor.

A Zenés produkciót újabb zenés előadás követte: a Kolozsvári Magyar Állami Operaház négy tagja remek operett-gálát tartott.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: