2011-12-27 13:01:52• hírek • Szatmár.ro

Jó évet zárt a Máltai Segélyszolgálat szatmári szervezete

Karácsony előtt is töltött-káposztát osztottak ki a Máltai Segélyszervezet önkéntesei Szatmárnémeti szegényebb negyedeiben.
Karácsony előtt is töltött-káposztát osztottak ki a Máltai Segélyszervezet önkéntesei Szatmárnémeti szegényebb negyedeiben.

A Romániai Máltai Segélyszolgálat szatmári fiókszervezete a 2011-es év folyamán számos jótékonysági tevékenységet hajtott végre több németországi alapítvány és hazai támogatók hozzájárulásával. A helyi szervezet önkéntesei közel 140.000 lejből gazdálkodtak idén - tudtuk meg Pallai Kristóftól, a szatmári fiókszervezet elnökétől.

A szatmári Máltai Segélyszolgálat tevékenysége meglehetősen változó: óvodás gyermekeket, betegeket, rászoruló családokat és a Szent József Ifjúsági Központba látogató fiatalokat segítik különféleképpen a szervezet önkéntesei.

„Ebben az évben több mint kilencven rászoruló családhoz sikerült élelmiszercsomagot eljuttatnunk, harminc gyermeket támogattunk abban, hogy látogathassák az óvodát, három alkalommal osztottunk ki töltött káposztát Szatmárnémeti legszegényebb negyedeiben, közel húsz betegnek nyújtottunk segítséget és körülbelül hat családnak biztosítottunk tűzifát." - mondta el Pallai Kristóf, a szatmári szervezet elnöke.

A felsoroltak mellett a Szent József Ifjúsági Központot látogató 182 gyermekkel is foglalkoznak a szervezet önkéntesei. A gyermekeknek több alkalommal is tábort szerveztek - idén Büdössára, a Sárerdőre és Mikolába látogathattak a kicsik. A hagyományokhoz híven a szervezet tagjai részt vettek a Csíksomlyói búcsún, és ők biztosították az elsősegélynyújtást Scheffler János püspök boldoggá avatásán.

Pallai elmondta: a legnagyobb összeget - 11.000 eurót - a németországi Csilla von Boeselager Alapítvány adományozta, a németországi Oberle Alapítvány 4.000 eurót küldött, a Freiburgi Szentháromság Plébánia pedig 5.000 eurót adományozott. Emellett különböző cégek és magánszemélyek élelmiszerekkel, ruhaadományokkal és pénzzel támogatták a szervezetet. Öt alkalommal sikerült ruhaadományt kiosztani a rászorulóknak, emellett bútordarabokat, mosógépet és egyéb használati cikket küldtek a családoknak.

A szatmári Máltai Segélyszolgálat ezúton is megköszöni mindazoknak, akik adójuk 2 százalékával támogatták a szervezetet, ugyanis az így befolyt összeg is jelentős hozzájárulásnak számít.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: