2010-05-04 15:23:33• hírek • Szatmár.ro

Jó eredmények az érettségin

Véget ért az idei érettségi D próbája: a legtöbb diák elérte a legmagasabb megszerezhető pontszámot.

Kedden tette közzé a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség az idei érettségi digitális kompetenciákat felmérő vizsgájának végleges eredményeit. Április 19-29. között Szatmár megyében 3367 végzős bizonyíthatott az érettségi harmadik próbáján, akik közül mindössze 187 tanuló értékeltek kezdőnek, 861-en bizonyultak közepes felhasználóknak, 1022 érettségiző pedig haladó felhasználói minősítést kapott.

A legtöbb szatmári diák, 1297 fiatal gyakorlott számítógép-felhasználói minősítést kapott - ez pedig az érettségi kompetencia-próbáin megszerezhető legmagasabb értékelés.

A számítástechnikai ismeretek felmérése után május 31-e és június 4-e között zajlik az idegen nyelv vizsga. Az írásbeli vizsgák június 28-án kezdődnek román nyelv és irodalom felmérővel, június 29-én következik az anyanyelvi irodalom vizsga, június 30-án a profilnak megfelelő szakból, július 2-án a választott tárgyból vizsgáznak a diákok. Az eredményeket július 4-én teszik közzé (16.00 óráig), este nyolcig lehet fellebbezéseket benyújtani. Július 6-7-én bírálják el az óvásokat, a végeredményeket július 8-án teszik közzé.


Érettségi: a számítógépes kompetenciavizsgán a legtöbben elérték a maximális minősítést
Érettségi: a számítógépes kompetenciavizsgán a legtöbben elérték a maximális minősítést


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: