2014-04-06 20:43:26• hírek • Jó első és kataszrofális utolsó negyed – véget ért a VSK szezonja

Jó első és kataszrofális utolsó negyed – véget ért a VSK szezonja

Az eredeti cél összejött, ám semmi egyéb - dióhéjban így foglalhatnánk össze a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatának 2013-2014-es szezonját, amely vasárnap este a Gyulafehérvár elleni 86-50-es vereséggel ért véget. A rájátszás első fordulójában, a bajnokság negyeddöntőjében.

A bajnokság előtt az volt a minimális elvárás az Éles Péter vezette csapattól, hogy végezzen a legjobb nyolc között és jusson be a rájátszásba. Ezt sikerült is megvalósítani. Itt azonban a Gyulafehérvár már túlontúl nagy falatnak bizonyult. A néhány évvel ezelőtt még a bajnokság pofozógépének számító közép-erdélyi csapat összesítésben 167-105 arányban lépte le a szatmáriakat.

A 81-55-ös szerdai vereséget követően Éles Péter vasárnap este az Orosz Andrea, Caila Descroches, Laza Enikő, Cristina Cutas és Kortni Hope összeállításban küldte pályára csapatát. Az ellenfél soraiban olyan ismerős arcokat fedezhetett fel a szatmári közönség, mint Chadijah Whittington vagy éppen Annemarie Parau.

Az első negyedben még remekül tartotta magát aVSK, 8-7-re és 10-9-re is vezetett. Igaz, a végén Descroches kosarára volt szükség, hogy 17-17 legyen a negyed vége. A rövidke szünet után az amerikai légiós kosarával ismét vezetést szerzett a VSK - a meccs során utoljára. A fehérváriak gyorsan fordítottak 26-19-re, majd 26-24 után egy három perces hazai kosárszünet következtében már 37-24 lett az állás, a nagyszünetre pedig 43-30.

A második félidőben aztán a VSK végképp feladta a küzdelmet. Egy ideig még 10-13 pontra követték a szatmáriak a vendégeket, az utolsó 13 percre viszont, a cserék beállásával, teljesen elfogyott a tudomány. A VSK ezen időszak alatt mindössze 5 pontott szerzett - hármat Orosz, kettőt pedig Diana Moldoveanu - és két, egyenként közel öt perces pont nélküli sorozatot is produkált.

A vége tehát 86-50-es gyulafehérvári győzelem lett, a VSK pedig elveszítette a két győzelemig tartó párharcot, ezzel befejezvén a 2013-2014-es szezont.

„Az első 30 percben tudtuk tartani a lépést és időnkét még jobbak is voltunk, mint a jóval erősebb kerettel és összehasonlíthatatlanul nagyobb költségvetéssel rendelkező ellenfél. Az utolsó negyedben, mikor már kiütközött a valós különbség a két csapat között, akkor már a juniorokat is pályára küldtem, hiszen az egész idényt ők is végigdolgozták az edzéseken. Azt hiszem, felemelt fejjel fejeztük be a bajnokságot. Van egy jó alapunk és erre lehet majd építeni a jövőben. Most mindenkinek lejár a szerződése, a jövő héten még lesznek levezető edzések, utána a vezetőség eldönti, hogy miként tovább, mely kosarasokkal tárgyalnak majd az új szerződésekről", értékelt a meccs után Éles Péter vezetőedző.

Bajnoki negyeddöntp, második meccs:
Szatmárnémeti VSK - Gyulafehérvár 50-86

A VSK pontszerzői: Orosz 16, Decroches 12, Laza 8, Cutas 8, Hope 4, Moldoveanu 2
pályára lépett továbbá: Bianca Voina, Mihaela Adi, Nagy Anita, Valentina Bolba, Andra Neste és Teodora Vasile

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: