2011-11-08 12:49:21• hírek • Szatmár.ro

Jó döntés volt a kórházak decentralizációja

Sokat és a mai napig vitatott döntés volt a kórházak decentralizációja, azaz hogy a minisztérium fennhatósága alól átkerültek az önkormányzatok adminisztrációjába.

Günthner Tibor RMDSZ-es szenátor a Szatmár Megyei Kórház járványosztályának felújítási munkálatainak átadása kapcsán, mégis igazoltnak látja, hogy jó döntésnek számított. „Szatmár megyében jelentős előrelépés történt az utóbbi időben az egészségügyi fejlesztés terén - tért ki Günthner szenátor - hiszen nemcsak a járványkórház korszerűsítése történt meg, hanem a megyei kórház sürgősségi osztályát is teljes egészében felújították és jövő hónapban átadják, a nagykárolyi kórháznál is további modernizálásra került sor, emellett modern egészségügyi berendezések érkeztek a megyébe.

Most érlelődött meg azon vitáknak és érveléseknek a gyümölcse, amelyeket a szenátus egészségügyi biztosságában folytattam, kitartva az ügy fontossága mellett. Azonban a fejlesztések felgyorsulásához mindenképp szükséges volt, hogy a helyi önkormányzati vezetők - külön kiemelném itt Csehi Árpád megyei tanácselnök és Kovács Jenő, nagykárolyi polgármester hozzáállását és áldozatos munkáját - megértsék a decentralizáció súlyát, átlássák és kihasználják az általa nyújtott lehetőségeket.

Az elmúlt húsz év talán legjelentősebb eredményeit érték el. Remélhetőleg az ország többi megyéinek az egészségügye is hasonló fejlődésen megy keresztül."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: