2013-07-21 16:07:31• hírek • Póti Orsolya

Jó buli volt szombat este a Downtownban

A D Ø T S zenekar koncertjével vette kezdetét szombat este a verespataki SzénaFesztivál (FanFest) beharangozó eseménye, amelynek idén a Downtown Pub adott otthont. A tavaly alakult szatmári együttes koncertje után egy szintén szatmári zenekar, a StraightUp teremtett nagyszerű hangulatot.

Idén immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a SzénaFesztivál (Fanfest), amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet Verespatak turisztikai lehetőségeire és nem utolsó sorban a környék szépségére.

Az Alburnus Maior Egyesület és Nomanid Kulturális Egyesület közreműködésével Szatmárnémetiben is megrendezésre került a fesztivál beharangozó eseménye július 21-én, szombat este a Downtown Pubban. A részben karitatív célú esemény két szatmári zenekarnak adott lehetőséget a bemutatkozásra és a szórakoztatásra.

Elsőként az elmúlt évben alakult D Ø T S zenekar lépett fel, amely arra törekszik, hogy zenéjével új színt hozzon az erdélyi zenészek palettájára. A négy tagból álló együttes alkotásaiban szerepelteti az alternatív-underground stílus ritmus- és dallamvilágát, illetve olyan ősi hangszerek megszólaltatásával, mint a doromb jellegzetes hatást kölcsönöz a daloknak.

Balogh Ferenc, Szilágyi „Czanó" Ottó, Bodor Csaba és Rácz Attila repertoárja egyre szélesebb, hiszen közel egy órán át játszottak hol pörgőssebb, dinamikusabb hol „chillebb" hangzású számokat.

A D Ø T S után az egyre többek által kedvelt szatmári zenekar, a StraightUp szórakoztatta a közönséget több, mint egy órán keresztül. A tehetséges szatmári fiatalokból álló együttes szintén az elmúlt évben alakult, és főként a reggea elemeket vegyít dalaiba, és többek között olyan előadók számait dolgozza fel, mint az Ocho Macho és Eurythmics.

A zenekar tagjai már bemutatkoztak 2012-es Félsziget Fesztiválon, az idei Családi Hétvégén, valamint már több jótékonysági koncert fellépői is voltak.

A koncert során lehetőség volt pénzadománnyal támogatni a SzénaFesztivál (Fanfest) szervezőit.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: