2015-01-20 13:49:13• hírek • Szatmár.ro

Jézus nevelőapjának nagykilencede

Szent József nagykilencedet tartanak Szatmárnémetiben, Nagybányán és Kaplonyban.

Szent József, Szűz Mária jegyese búcsújára március 19-én kerül sor. Azt megelőzően, minden évben nagykilencedet tartanak a szatmárnémeti, a nagybányai és a kaplonyi Szent József templomokban. Ez azt jelenti, hogy január 21-étől kezdődően, kilenc héten keresztül felkészítő szentmisék lesznek, elmélkedésekkel.

A szatmárnémeti, sugárúti Szent József templomban szerdánként reggel kilenc órai kezdési időpontokkal Ft. Oláh Zsolt, a nagybányai Szentháromság plébánia segédlelkésze mutatja be a szentmiséket és elmélkedik, Nagybányán ugyanazokon a napokon reggel nyolc órától román nyelvű szentmisét, este öt órától imaórát, este hat órától pedig magyar nyelvű szentmisét mutatnak be, minden alkalommal más pap homíliájával.

Kaplonyban egy héttel korábban kezdődött a nagykilenced a szokásos, búcsút közvetlenül megelőző nagylelkigyakorlat miatt. A Szent József templomban szerdánként este hat órától Ft. Barta Barnabás, a szatmárnémeti Kis Szent Teréz plébánia segédlelkésze elmélkedésével tartják a kilenced szentmiséit.

Várják a híveket az alkalmakra és buzdítják, hogy családjukat Szent József imáinak és közbenjárásának ajánlják fel.

Szent József nagykilenced

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: