2019-09-03 09:27:57• hírek • Szatmár.ro

Jézus családja és a mi családunk

A vakációs bibliahét megszervezésére augusztus 26-28. között negyedik alkalommal került sor a Szatmárnémeti Evangélikus-Lutheránus Egyházközségben, mely tartalmas időtöltésre adott lehetőséget a gyerekeknek a nyár végén. A bibliahétről Illyés Sándor lutheránus lelkész számol be a Szatmár.ro olvasóinak.

"Az alkalmakon közel 25 jókedvű lutheránus és unitárius gyerek vett részt. Jézus családjáról beszélgettünk: első nap Dávid királyról, akiről az evangéliumokban úgy olvasunk, mind Jézus „apjáról”, Pálffy Anna-Mária unitárius lelkésznő elismételte a gyerekekkel Dávid élettörténetét, majd elmagyarázta mit jelent a „Jézus, Dávid Fia” szófordulatot. Második nap Zakariáról, Erzsébetről és keresztelő Jánosról – Jézus közeli rokonairól – beszélgettünk, harmadik nap pedig Jézus földi szüleiről: Józsefről, Máriáról és Jézus testvéreiről. Párhuzamosan a bibliai történetekkel saját családunkról is sokat beszélgettünk: megbeszéltük, hogy kikből tevődhet össze egy család, mi a feladata, célja a családnak, miért van a család, stb.  Természetesen minden nap énekeltünk két ügyes gitáros - Veszprémi Krisztina és Rédai Ádám – segítségével, barkácsoltunk, játszottunk és közösen vacsoráztunk. Utolsó este tábortüzet raktunk, körbe ültük és Isten nagy családjaként együtt hosszasan énekeltünk. Különleges élmény volt. 




 



Szombat délután a lutheránus imaházban a szülők jelenlétében előadták a gyerekek a héten tanult énekeket, majd a házasság fontosságáról, férfi és nő kapcsolatáról, házasságon belüli nehézségekről és azok orvoslásáról szólt Isten igehirdetésben a felnőtteknek. Ezt követően jótékonysági koncertre került sor, ahol a Szegletkő dicsőítő együttes tagjai Barna Tomi gyógykezelésének támogatására gyűjtést szerveztek. A Szegletkő dicsőítő együttessel az a célunk, hogy evangelizáljunk – minél tágabb körben szeretnénk eljuttatni az örömüzenetet, Istent dicsőítsük éneklés által is és bajba jutott családokat, személyeket megsegítsünk adománygyűjtés által. 




Hálás köszönet azon szülőknek, akik idén elhozták gyerekeiket, és köszönet az összegyűjtött adományokért. Az Úr óvja családunkat, fűzze szorosabbra a házastársak kötelékét és gyógyítsa meg a kis Tomit, akiért továbbra is imádkozunk!"
 

Az alkalmak megszervezése a Communitas Alapítvány támogatásával valósult meg.   

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: