2011-12-28 14:35:08• hírek • Szatmár.ro

Jézus barátságában

Szent János apostol és evangélista ünnepén a szatmárnémeti Hildegárda templom ünnepelte búcsúját.

Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök vezette kedden este a szatmárnémeti Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) templom búcsúmiséjét. A hívekkel telt templomban, a szentmise elején egyházmegyénk társvédőszentjére, mint a szeretett tanítványra emlékezett, aki olyan őszintén és szépen meg tudta fogalmazni, hogy Isten nem más, mint a Szeretet. János ráérzett ennek igazságára, és éppen ezért állt olyan közel hozzá.

A szentbeszédet Ft. Simon Attila szamosdarai plébános mondta, aki a Szent János apostol és Jézus közötti barátságra mutatott rá. Mint mondta, már János meghívásában üzenet rejtőzik: „Már a meghívás egyszerűsége mutatja, milyen egyszerűen jó az Isten. Nem rejtegeti magát előttünk, nem hord állarcot. János találkozik Krisztussal, megismeri és követi Őt. Erre szeretne Szent János apostol bennünket is felkérni: a szentíráson, az evangéliumán, a levelein keresztül ismerjük meg Istent."

A misszió évére utalva Simon Attila elmondta, ott kell misszionálnunk, ahol élünk, ott kell láthatóvá tegyük azt a Szeretetkapcsolatot, amelynek a mélységét Szent János apostol és evangélista megélte Jézussal. „A mai ünnepen Szent Jánostól ezt a missziós lelkületet és Jézus Krisztusnak ezt az önzetlen szeretetét tanuljuk meg! Ne felejtsük, Jézus meghív minket is személyes barátságára, egy olyan barátságra, melynek alapja az önzetlen és feltétel nélküli szeretet."

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, Szent János ünnepén idén is sor került a hívek által hozott borok megáldására, amelyet Ft. Solomayer Sándor plébános végezett el a szentmise végén.

Búcsúmisét tartottak a Szent János Templomban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: