2018-06-04 15:44:30• hírek • Közlemény

Jézus az ÚT – Hitélménygazdag kiránduláson a szigetlankaiak

Kalandos, változatos, sokszínű, hitélménygazdag kirándulás áll mintegy félszáz szigetlankai mögött. A hit megélésének egyik legszélesebb oktávján tapasztalhatták meg Isten vezetését az előre meggondolt és a nem betervezett utakon: Nagygéc, Szeged, Kübekháza, Ópusztaszer, Budapest (Ez az a nap, Hazatérés temploma, Budai vár…)

Pénteken délelőtt a hosszas határátkelés után a nagygéci Megmaradás temploma adta a startvonalat a kirándulásnak. „Én vagyok az út, az igazság és az élet” – jézusi mondattal csendesített el Rácz Ervin lelkipásztor áhítata, melyen elhangzott, hogy az idegenvezető nem lehet más, mint Jézus. Csak ekkor lehet biztos az út. Rögtön az indulás után megkérdőjeleződhetett ez a kijelentés sokakban, hiszen az első cél, azaz Ópusztaszer, valamint a tervezett odaérkezés ellehetetlenedett, ezért gyorsan egy B-verziót kellett találni. Molnár Róbert Kübekháza polgármestere nyújtott mentőövet a csapatnak, így a programváltozást, vagyis inkább programgazdagodást senki sem bánta. Szeged gyönyörű városa után a mesefalut, Kübekházát is sikerült megtekinteni, hiteles bizonyságtétel meghallgatása kíséretében.


Szombaton reggel aztán el tudott indulni a kiránduló csapat Ópusztaszerre, ahol a leírhatatlan Feszti-körkép és a nemzeti park megtekintése életre szóló élményt nyújtott. A főváros aztán beszippantotta kirándulókat, Budapest újabb színkombinációkat festett a hitéletbe. A Papp László Sportaréna amúgy is érdekes látványt nyújt, de amikor többezer különböző felekezetű hívő tölti meg, akkor megmozdul valami. Katolikusok, reformátusok, evangélikusok, baptisták és kisegyházak képviseltették magukat az Ez az a nap nevű rendezvényen, melyen fellépett többek között a Worship Central, David Crowder, Pintér Béla, Andelic Jonathán… Igei üzenetet tolmácsolt László Viktor főszervező mellett Szabó Dániel is, akit a szatmáriak presbiteri gyülekezésein sokan, szívesen hallgathatták már az elmúlt években. A különböző egyházak püspökei és lelkipásztorai együtt imádkoztak, az igei üzenet pedig egyértelmű volt: Egyedül Jézus az ÚT, őbenne nem a semmibe kapaszkodunk.



Vasárnap délelőtt, miután a Reménység szigetén megpihent a csapat, a Budapesti-Szabadság téri református templom, azaz a Hazatérés temploma adott lelki otthont. Ifj. Hegedűs Lóránt lelkipásztor és gyülekezete szívélyes fogadtatása után Szigetlanka református lelkésze hirdette az Igét. A nemzeti radikalizmus egyik fészkében érdekes volt trianoni megemlékezést tartani, együtt énekelni a himnuszt és imádkozni a magyar hiszekegyet. A budapesti látványosságok ezután már ráadásként szolgáltak a hitélménydömpingben: Budai vár, parlament, Sándor palota… Rendesen kifáradt a csapat, de többen élménybeszámolójukban elmondták, olyan helyeken jártak és olyan embereket ismerhettek meg, amit nem fognak elfelejteni.


Szoknunk kell egymás szagát, mert a menyországban is együtt leszünk, felekezettől, irányzattól függetlenül – konstatált a csapatvezető. A lényeg, hogy Jézus legyen az ÚT. Ez az út pedig sohasem unalmas, mindig kalandos és érdekes.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: