2011-03-01 13:56:00• hírek • Póti Orsolya

Farsangolj a Bartók Béla Egyesülettel!

Vegyél részt Te is a Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület első farsangi mulatságán, és élj át vidám perceket az egyesület tagjaival. Március 2-án, szerda este 17 órai kezdettel mindenkit szeretettel várnak a Német Demokrata Fórum termébe.

Első farsangi mulatságára készül a Szatmári Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület, mely alig fél éve alakult városunkban azért, hogy támogassa, őrizze és átadja hagyományainkat - népdalokat, néptáncot és egyéb kulturális jellegű tevékenységeket - a fiatal generációnak.

Az egyesület januári bemutatkozó műsorán a közönség is láthatta, hogy az alapító tagok pontosan mire is fektetik a hangsúlyt. Rendezvényeikből elmaradhatatlan a népzene, a tánc, a szavalat és nem utolsó sorban a jó hangulat. Az első farsangi mulatságnak a Német Demokrata Fórum Kulturális Központja (Vasile Lucaciu 9 szám alatt) ad otthont, ahol kitombolhatják magukat a résztvevők. 

"A szerda este sorra kerülő farsangi rendezvény két részből áll: a rendezvény első felében népdalokat és szavalatokat hallgathat a közönség, ezt követően pedig kezdetét veszi a zenés mulatság, amelyen a Bartók Béla Népi Zenekar biztosítja majd a talpalávalót. Természetesen a zenekar tagjai nemcsak népzenét játszanak majd, ugyanis lesz keringő és tangó, valamint elhangzanak híres világslágerek és operettek is" - mondta el Bertók Béla, az egyesület elnöke a Szatmár.ro.nak.

Az est folyamán farsangi fánkot és forralt bort szolgálnak fel az egybegyűlteknek, hiszen a hagyományos fánk nélkül nincs farsang. A rendezvényre szeretettel várnak mindenkit, a belépés díjtalan, ellenben az önkéntes adományok jó helyre kerülnek.

A kulturális egyesület továbbra is várja az énekelni vágyókat a nemrég megalakult énekkarába, valamint a közeljövőben néptánccsoportba is várják a táncok kedvelőt. Jelentkezni a 0774-470-048-as telefonszámon lehet.


A talpalávalót a Bartók Béla Népi Zenekar szolgáltatja
A talpalávalót a Bartók Béla Népi Zenekar szolgáltatja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: