2011-02-23 15:53:37• hírek • Póti Orsolya

Farsangi bál lesz Sárközújlakon

Mindenkit szeretettel várnak február 25-én a sárközújlaki reformátusok gyülekezeti termébe, ahol immár negyedik alkalommal szerveznek farsangi bált.

A sárközújlaki református gyülekezet a megszokottaktól eltérő farsangot szervez: az idei mulatságot jótékonysági célja teszi különlegesebbé. Nagy fába vágta fejszéjét a sárközújlaki presbitérium, ugyanis idén olyan nagy, belső javításba kezdett, amilyet 100 évben egyszer csinálnak a templomokban. A sárközújlaki templom mint műemlék szerepel a Román Akadémia műemlék kimutatásában.

A templom 1457-ben épült a Báthory család támogatásával. Az 1621-es és az 1647-es év mint általános javítások évei vannak megemlítve a templom történetében. Később az 1717-es tatárdúlás idején a templom csaknem elpusztult, és 1749-ben építik újjá. Szinte hihetetlen, hogy a templom a rongálódások és a sorozatos javítások ellenére is megőrizte eredeti stílusát. Mivel nem építettek hozzá s nem bontottak le belőle, megmaradtak eredeti kőfalai. A jelenlegi munkálatok elvégzésére sok segítségre, adományra lesz szükség, ezért a farsangi mulatság bevétele ezt a célt fogja szolgálni.

A farsangolók péntek este 19 órai kezdettel élőzenére mulathatnak, fellép többek között az avasújvárosi amatőr színjátszó csoport. A jókedvhez a gulyás és a farsangi fánk is hozzájárul. A helyszínen tombolajegyeket is lehet majd vásárolni. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!


A sárközújlaki református templom
A sárközújlaki református templom


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: