2009-04-29 17:03:40• hírek • Szatmar.ro

Jelképes büntetést kapott a McLaren

Három futamról eltiltották az angol istállót, de a büntetést felfüggesztették.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) motorsport világtanácsa szerdán Párizsban tárgyalta a McLAren melbourne-i ügyét és Martin Whitmarsh csapatvezető jelenlétében nyilvánosságra hozták az ítéletet.

Eszerint a McLarent három futamról eltiltották, de büntetését egy évre felfüggesztették. A jelképes büntetés talán annak is köszönhető, hogy Whitmarsh teljesen együttműködő volt, és bűnbánásról biztosította a testületet.

 

Mint ismeretes, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a biztonsági autó jelenlétében Lewis Hamilton előbb megelőzte a pályát elhagyó Jarno Trullit, majd az azóta már elbocsátott Dave Ryan utasítására visszaengedte az olaszt maga elé. A versenybíróság előbb megbüntette a Toyota pilótáját, mivel tilos olyankor előzni, amikor a safety car a pályán van. Aztán kiderült a McLaren trükkje és a versenybíróság félrevezetése miatt Trullit rehabilitálták és Hamilton eredményét törölték.

A FIA közleménye szerint a McLaren büntetésének felfüggesztése akkor veszíti érvényét, ha az istállónak valami takargatnivalója van az üggyel kapcsolatban, vagy ha az elkövetkezendő egy évben olyan szabálytalanságot követ el, amely rossz fényt vet a sportágra.Megúszta a McLaren

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: