2012-05-04 12:59:32• hírek • Póti Orsolya

Jeleskedtek az országos és nemzetközi vetélkedőkön

Újabb szép eredményekkel büszkélkedhetnek a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai, hiszen az Öveges József-Vermes Miklós Fizikaverseny magyarországi döntőjébe három tanuló jutott tovább, a Kazinczy-verseny döntőjéről pedig két diák tért vissza különdíjjal.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai a reál és a humán tantárgyversenyeken egyaránt eredményesen vesznek részt, nem csak megyei, hanem országos, sőt nemzetközi szinten is. Ezt bizonyítják a legutóbbi tantárgyversenyek eredményei, melyekről május 4-én tájékoztatták a Szatmár.ro-t.

Április 28-án, Kolozsváron került megrendezésre az Öveges József-Vermes Miklós Fizikaverseny erdélyi döntője az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság szervezésében. A vetélkedőn a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból három X. osztályos diák képviselte Szatmár megyét. A diákok kiváló eredményekkel tértek haza: Dancu Júlia I. helyezést ért el, Képes Tamás második lett és Kerekes Anna is bejutott a magyarországi döntőbe, amelyre június 18-22. között kerül sor Sopronban.

A kis fizikusok Boga Katalin fizikatanárnő irányításával még egyéb nemzetközi versenyekre is készülnek. Dancu Júlia, Képes Tamás, Kerekes Anna és Dobai Bernadett május 11-13. között részt vesznek a Nyíregyházán megrendezésre kerülő Jedlik Ányos fizikaverseny döntőjén, valamint Dancu Júlia és Kerekes Anna a Hatvan István Fizikaverseny döntőjére is készül, amelyre május 25-án kerül sor Debrecenben.

A húsvéti vakáció után került megrendezésre a Kazinczy Ferenc Nyelvművelő Verseny nemzetközi döntője Győrben. Ezen két XI. osztályos diák - Marián Ágnes és Huszti Brigitta - képviselte az iskolát. Brigitta az Anyanyelvápolók Szövetségének különdíjával érkezett haza, míg Ágnes Dsida Jenő unokaöccse, Dsida Ottó különdíját nyerte el.

Huszti Brigitta, Képes Tamás, Kerekes Anna, Marián Ágnes,  Dancu Júlia

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: