2016-05-16 14:33:48• hírek • Szatmár.ro

Jeles Piros Pünkösd Napján - május 20-án

Rendhagyó időpontban és rendhagyó helyen tartják a néptáncos seregszemlét, amely egyfajta előhírnöke lesz a hétvégén megrendezendő Családi Hétvégének.

A Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ idén május 20-án 16 órai kezdettel a Kossuth-kertben felállított színpadon tartja az idei Jeles Piros Pünkösd Napján nevet viselő néptáncos seregszemlét. Nagy Orbán főszervezőtől megtudtuk: az idei a hatodik kiadása a rendezvénynek, de ez az első alkalom, hogy a Kossuth-kertben ropják majd a táncot kicsik és nagyok. Eddig ugyanis az új főtéren, illetve a Szakszerevezetek Művelődési Házában tartották az eseményt.

Már rengeteg Szatmár megyei néptánccsoport jelezte, hogy jelen lesz a rendezvényen. Pozitívan válaszoltak a meghívásra a bogdándi, magyargéresi, erdődi, mikolai, szilágyszéri, halmi, egri, görbedi, sárközújlaki, avasújvárosi és hadadnádasdi néptáncosok. Jelen lesznek a börvelyiek és a Nagykárolyolyi Rekettye Néptáncegyüttes tagjai is. Szatmárnémetit ez alkalommal a 10-es Számú Általános Iskola, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Mircea Eliade Általános Iskola és a Balcescu-Petőfi Általános Iskola diájkai fogják képviselni.

A hagyományoknak megfelelően idén is játékos bemelegítéssel indul majd a néptáncos esemény, amelyen rengeteg kisdiák lép majd színpadra. Emellett a színpad környékén a Borókagyökér és az Aranykapu Kulturális Egyesületek kézműves-foglalkozásokkal várják majd az ügyes kezű kicsiket és nagyokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: