2014-06-18 12:56:12• hírek • Kocsis Zoltán

Békésen heverészik a forgalomirányító tábla a járdán...

Meglepő és csak kevéssé mulatságos látványban lehetett része azoknak a gyalogosoknak, akik az elmúlt hetekben a Werbőczy (Mileniului) és a Kinizsi (Ioan Slavici) utcák kereszteződése közelében a járdán sétáltak: egy gazdátlan útjelző táblát találhattak. Hol egy fának, hol a ház kerítésének volt támasztva, legutóbb pedig a járdán „heverészett", a zöldövezet virágainak árnyékában.

„Igen, tudunk a problémáról", mondta a Szatmár.ro megkeresésére Luminita Surulescu, a polgármesteri hivatal közlekedésért felelős irodájának vezetője. „Még a mai nap (június 18, szerda, szerk.) igyekszünk orvosolni", biztosított.

Az „egyenesen vagy balra kötelező" jelzésű tábla „fekhelyétől" alig néhány méterrel odébb, a Werbőczy utcán „teljesített" szolgálatot. Még mindig jól látszik a gödör, ahonnan kidőlt (kidöntötték?), valamint a járdán a csík, amit az oszlop alján található beton karcolt az aszfaltba, miközben a táblát elvonszolták.

„A forgalomirányító táblákat és az útburkolati jelzéseket karban tartó cég munkatársainak a szerződésben vállalt kötelezettségeik nyomán folyamatosan járniuk kell a várost, hogy felmérhessék, ha valahol valami hiányzik vagy megrongálódik. Utóbbi sajnos viszonylag gyakran elő szokott fordulni", mondta Surulescu.

Noha a közúti rendelkezések egységes szabályozása szerint a forgalomirányító táblák megrongálása bűncselekménynek számít, a hivatal nem szándékozik ismeretlen tettesek ellen feljelentést tenni a rendőrségen. „Ha tudnánk, ki a tettes, megtennénk. De így...", válaszolt a felvetésre a szakember.

Surulescu viszont arról nem tett említést, hogy értesüléseink szerint a polgármesteri hivatalnak lejárt a szerződése azzal a temesvári céggel, amelynek a forgalomirányító táblák és az útburkolati jelzések karbantartása volt a feladata. Mivel a hivatal késve írta ki a közbeszerzési licitet, jelenleg a város nem áll szerződésben egyetlen ilyen céggel sem. Forrásaink szerint azonban ez csak átmeneti állapot, mivel napokon belül aláírják a kontraktust az új licit nyertesével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: