2017-10-31 09:58:49• hírek • Bede Emőke

Jelentősen megugrott a légúti megbetegedések száma

A hónap első felében jegyzett adatokhoz képest megduplázódott a virózisos megbetegedések száma a megyében.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság jelentése szerint október első hetében csupán 110 légúti megbetegedéses esetről érkezett bejelentés. A hónap utolsó hetére ez a szám 258-ra emelkedett. A beérkező adatok ebben az évben is igazolják a közismert tényt, mely szerint a leginkább fenyegetett csoport a gyerekeké és a 65 év felettieké.

A hónap első hetében a gyerekeket illetően az orvosok 53 megbetegedésről számoltak be, ez a szám október végére 115-re nőtt. A 65 év felettiek esetében a hónap elején regisztrált 7-ről 23-ra ugrott a jegyzett esetek száma. A 15-65 éves korosztályból október elején 50-en fordultak háziorvosukhoz virózisos tünetekkel, a hónap végére 120-an jelentkeztek hasonló panaszokkal.

A jelenlegi változékony időjárás miatt ajánlatos kerülni a nagy tömeget. Az épületekben – otthonunkban és a különböző intézményekben  – szellőztessünk gyakrabban, hiszen ezzel is csökkenthetjük a fertőzésveszélyt. Tüsszentés vagy köhögés esetében mindenképp takarjuk el szánkat, és erre hívjuk fel a gyerekek figyelmét is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: