2014-02-24 20:16:12• hírek • Szatmar.ro

Jelentős változások a megyei buszjáratokon

Tucatnál is több buszjárat esetében szavazott meg változásokat hétfőn a Szatmári Megyei Tanács. Kettőt töröltek a programból, több esetben változott meg az útvonal és a menetrend, de több új járatot is engedélyezett a testület.

Mivel senki sem vállalta működtetését, ezért a tanács megszüntette a Szatmárnémeti - Alsóboldád - Felsőboldád, valamint a Krasznaszentmikós - Érgirolt járatokat. Létrehozták viszont a Nagykároly - Szilágypér - Tasnád, a Nagykároly - Csög - Érszentkirály, a Szatmárnémeti - Amac és a Kolcs - Selestyehuta járatokat. Szintén engedélyezték a Draxlmaier gyár számára a munkások beszállítását Tasnádról, Nagykárolyból, Szoporról, Krasznabéltekről és Erdődről.

Négy járatnak is módosították az útvonalát. A következőkben a Szatmárnémeti - Nagymadarász - Királydaróc járat érinteni fogja Kőröstelepet, a Szatmárnémeti - Sárközújlak - Avasfelsőfalu járat Meggyesgombást, az Érhatvan - Érkávás - Érmindszent járat Nagykárolyt és Gencset, a Szatmárnémeti - Józsefháza - Apa járat pedig Meggyesfordulót.

A Nagykároly - Mezőfény és a Nagykároly - Csanálos járat ezentúl kettő helyett kilencszer, a Nagykároly - Börvely járat kettő helyett 10-szer, a Nagykároly - Mezőterem - Érendréd járat négy helyett háromszor, a Szatmárnémeti - Szamosdob - Bagos 11 helyett 12-szer, a Szatmárnémeti - Erdőd - Sóspuszta 24 helyett 26-szor fordul majd. Mindez természetesen menetrend-változtatással jár. Változnak a Nagykároly - Érendréd - Szilágypér járat időpontjai is, ám ebben az esetben nincs járatszámváltozás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: