2016-04-08 13:22:17• hírek • MTI

Jelentős összegeket költ idén Egri a mezei útjaira

Jelentős összegeket fordít saját költségvetéséből idén a mezei utak karbantartására, javítására Egri önkormányzata. A munkálatok már javában zajlanak - de nem csak a mezőn.

A község közgyűlése összesen 150.000 lejt különített el a mezei utak karbantartására. Ebből az összegből Szabó Elek polgármester és Dolhai Endre alpolgármester reményei és becslése szerint mintegy 6-7 utat sikerül elegyengetni, lekavicsozni. „Minderre óriási szükség volt, hisz Egriben sokan mezőgazdaságból élnek és sok panasz érkezett hozzánk az utak állapotát illetően", magyarázta a község két vezetője.

Nem csak a mezőn dolgoznak azonban az utakon Egriben: a nevezett összegből feltöltik a települést Gombáspusztával és a Szatmárnémeti-Nagybánya főúttal összekötő megyei út mentét. Nem tévedés, a község két települését összekötő útszakasz megyei út.

Méreténél fogva kevéssé látványos, de annál fontosabb megvalósítás, hogy az elmúlt hetekben sikerült stabilizálni a járdát a Mikola felé tartó út mentén. Jó nyolcvan méteres szakaszon ugyanis folyamatosan megcsúszott a homokos talaj, minek következtében elmozdult, elferdült a járda. Mintegy 30.000 lejes ráfordítással sikerült megerősíteni a járda alapjait, stabilizálva ezzel a gyalogutatat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: