2014-02-18 15:05:41• hírek • Kocsis Zoltán

Jelentős bírságok a bioélelmiszerek forgalmazóinak

Az országosan meghirdetett tematika alapján a fogyasztóvédelmi hatóság szatmári munkatársai február első felében a bioélelmiszereket forgalmazó gazdasági társaságokat ellenőrizték. Az akció során tíz forgalmazót vettek szemügyre és 3500 lej bírságot szabtak ki.

A felfedezett szabálysértések legsúlyosabbika a szavatossági idő lejárta volt. Ez azonban alig két kilogrammnyi tökmagot és puffasztott rizst érintett mindössze egyetlen forgalmazónál. Az időtartam sem volt jelentős, alig két nappal lépte túl az előírt szavatossági időt.

Egy szatmárnémeti forgalmazónál a termékek - méz, tengeri só, barna cukor - árai nem voltak egyáltalán vagy kellőképpen feltüntetve, míg két forgalmazónál a Bio Cafe Gano Clasic termék csomagolásával adódtak gondok.

Szokás szerint a címkék körül is rengeteg volt a gond. Két forgalmazó esetében hiányzott a román nyelvű fordítás, egy bukaresti viszonteladó termékei esetében pedig a szavatossági idő és a súly nem volt az előírásoknak megfelelően feltüntetve. Egy ilfovi importőr áruján a termék összetétele volt hiányos, néhány egyéb terméken egyáltalán nem volt feltüntetve.

A fogyasztóvédelmi szakemberek a kirótt bírság mellett 223,5 kilogramm terméket ideiglenesen, két kilogrammnyit pedig végérvényesen kivontak a forgalomból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: