2012-06-19 14:32:28• hírek • Szatmar.ro

Jelentős beruházások Pálfalván

Fotó: archiv
Fotó: archiv

Hétfőn Szatmárpálfalva községben jártak a környezetvédelmi szaktárca szakértői - tudtuk meg Nagy József polgármestertől.

Az elöljáró hírportálunknak elmondta, hogy az úgynevezett Master Planon keresztül a községközponton kívül „csupán" Ombod település víz- és szennyvízhálózatát építik ki. A helyhatóság ennek okán megpályázta Pettyén, Amac, Hirip és Oroszfalu kanalizálását. A környezetvédelmi minisztérium szakemberei a hétfői terepszemle során jóváhagyták a 27,15 kilométernyi csatornahálózat kiépítését. A beruházásnak tizenkét hónapon belül kell elkészülnie, s annak költségeit teljes egészében a Világbank állja, a községnek semmiféle önrészt nem kellett biztosítania.

Mindössze 2 százaléknyi önerőt kellett viszont előteremtenie a vezetőségnek egy szervestrágya-tároló kiépítésére - mondta el az elöljáró. Egész pontosan 2490 eurójába kerül a községbelieknek az Ombod és Hirip között létrejövő, 25 árnyi területen elhelyezkedő telep. A pályázat révén a községi szervestrágyát hetente hordják majd a tárolóba, ahol azt átalakítják, s a különböző felhasználókhoz eljuttatják.

Mindezt önerőből teheti majd meg a működtető, azaz a helyhatóság, hiszen a pályázatban azon túl, hogy 8-10 munkahelyet teremt a telep, egy traktor, 2 darab egyenként 5 tonnás utánfutó, markoló, trágyaszóró stb. megvásárlására sikerült előteremteni az anyagiakat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: