2012-02-22 14:45:48• hírek • Kocsis Zoltán

A MIK meghirdette a Magyar Ifjúság Évét

A tervek szerint harmincegy eseménnyel, rendezvénnyel igyekszik életjelet adni magáról a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, azaz a MIK. Az idei tervekről Veres Norbert elnök számolt be szerdán a sajtó képviselőinek.

Veres elmondta, hogy a MIK a Magyar Ifjúság Évének nevezte el a 2012-es esztendőt, a rendezvényekkel pedig természetszerűleg a fiatalokat igyekeztek megszólítani. „A fő célunk az, hogy felállítsuk a gyerekeket, a fiatalokat a számítógépek mellől", mondta az ifjúsági szervezet elnöke.

Az első jelentős esemény egy amatőr videókészítési versenyfelhívás: Szatmárnémetiről kell amolyan imázsvideót készíteniük a jelentkezőknek. Szintén március 1-jén veszi kezdetét a környezetvédelmi tematikájú fényképverseny.

Az egyik legjelentősebb rendezvénysorozat a Vicckupa, amely gyakorlatilag egy stand-up verseny, a döntőjén pedig Kovács András Péter lesz a sztárvendég. A pizsamás felvonulás célja a polgárpukkasztás, a Retrofeeling-kiállításra pedig mindenkitől várják a régi korokat idéző tárgyakat.

A különböző sportbajnokságok (focikupa magyar líceumok diákjainak, bambilics, asztalitenisz, streetball, tollaslabda, lábtenisz) mellett kirándulásokat, kulturális rendezvényeket, bemutatókat és kezdő zenészek számára bemutatkozási lehetőséget biztosító koncerteket is szervez majd a MIK.

A teljes programra, amelyet alább megtalálhattok, összesen 20-25 ezer lejt fordít a MIK, elsősorban a Megyei Tanács, a Városi Tanács és különböző országos pályázatok segítségével. Veres Norbert kiemelte hogy nyitottak minden javaslatra, a rendezvények sora tehát bővíthető.

A MIK 2012-es programja

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: