2010-06-02 16:29:26• hírek • Szatmar.ro

Jelentkezz a táborba!

Idén immár új helyszínen, Marosfőn szervezi meg a hetedik Eu tábort a Magyar Ifjúsági Értekezletet, az RMDSZ Programiroda és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem.

A hagyománnyá fejlődött rendezvényre a szakmaiság és a szórakozás a jellemző, ahol az erdélyi magyar fiatalok érvényesülhetnek. A Magyar Ifjúsági Értekezlet idén úgy döntött, hogy egy időben tart sajtótájékoztatót Erdély tizenkét helyszínén annak érdekében, hogy a fiatalok egyforma gyorsasággal és hatékonysággal értesülhessenek az információkról. Az idei tábor szlogenje az Állás - megállás nélkül, ami a fiatalok itthoni és az unióban való munkavállalásának kérdését célozza meg. Neves szakértőket, politikusokat bevonva mutatják be a lehetőségeket a résztvevőknek.

A négy napos rendezvény első napján, melynek fő témája „Az ABC-s könyvtől a munkakönyvig", a romániai magyar oktatásról lesz szó, a továbbképzésről, illetve a szakmai gyakorlatok fontosságáról. Második napon, az itthoni és külföldi munkavállalási lehetőségekről szól majd. Szakemberek beszélgetnek a fiatalokkal, többek között a kettős állampolgárság esetleges előnyeiről, illetve hátrányairól. A közéleti szereplők szerepvállalása, valamint a gazdasági szférában való elhelyezkedés közti különbségekről beszélgetnek a harmadik nap, illetve különleges szakmák is bemutatásra kerülnek majd. A tábor zárónapján a multinacionális cégek szervezeti alkalmazási stratégiája kerül bemutatásra.


A helyi magyar ifjúsági szervezetek ismertették az EU tábor programját
A helyi magyar ifjúsági szervezetek ismertették az EU tábor programját


A rendezvényre az eutabor.miert.ro honlapon lehet június 2-ától egészen június 24-én 14 óráig. A rendezvényre a 17 és 35 év közti fiatalok jelentkezését várják. A részvételi díj a szállástól függ. Az étkezés, illetve sátorhely biztosításával 40 lej, étkezéssel, illetve II. kategóriás szállással 70 lej, étkezéssel, illetve I. kategóriás szállással, vagy I. kategóriás panzióban való elszállásolással pedig 90 lejbe kerül. A helyek száma korlátozott, így a szervezők a jelentkezések idejét figyelembe véve 150 személyt várnak a táborba.

További információkat az eutabor@miert.ro e-mailen kaphatnak.



Nagy Szabolcs, a Szatmári Magyar Ifjúsági Tanács elnöke

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: