2014-01-29 17:17:34• hírek • (x)

Jelentkezz a Gastro Angel főzőiskolába!

Kápráztasd el családod, barátaid vagy párod az általad készített remek ételekkel!

Sokak szíve felé a hasukon át vezet az út, egy általunk készített finom ételel pedig nem csak szívünk választottját csábíthatjuk el, hanem családtagjaink, barátaink elismerését is kivívhatjuk magunknak. Csakhogy a fiatalok között kevesen vannak, akik igazán jól tudnak főzni, otthonosan mozognak a konyhában, az idősebbek pedig a jól megszokott ételeket készítik, most is ugyanúgy, mint évekkel ezelőtt.

A Gastro Angel Főzőiskola segítségével viszont mindenki megtanulhat ínycsiklandozó finomságokat készíteni, mesteri módon kombinálni a fűszereket, otthonosan mozogni a konyhában. De mi, illetve ki is az a Gastro Angel?

"Már gyermekkoromban is vonzott a konyhában való sürgőlődés, így később ez a hobbimmá, szenvedélyemmé vált. Azt az élményt semmi sem múlja felül, amikor minden eltűnik az asztalról. Úgy vélem, a sokszor bonyolultnak tűnő receptek ellenére is, hogy játszva lehet finom ételeket készíteni, ezért egy éve elkészítettem gasztronómiai oldalamat, ahol igyekeztem minél több ismerősnek és ismeretlennek bemutatni, mennyire szép és egyszerű a főzés, legyen szó egy tízperces vagy egy több órás fogásról. Eleinte csak a férjemnek főztem, de úgy éreztem, többet akarok, ezért elvégeztem egy szakácsi, majd egy főszakácsi tanfolyamot is" - mondja Bertici Kinga, a szatmári gasztronómia angyala.

A hagyományos ételek készítését nagymamájától, az éttermi finomságok elkészítési módját édesanyjától leste el, cukrászati laboratóriumban is dolgozott, az általa készített finomságokat és azok receptjeit pedig először a Facebookon osztotta meg. Majd létrehozta a Gastro Angel-t a közösségi oldalon, és folytatta receptjei és ételfotói megismertetését a nagyvilággal. Először száz, aztán ezer ember lájkolta az oldalt, később ugyrásszerűen nőtt a rajongók száma háromezerre, ma pedig már több mint 20 ezer rajongója van. Nemrég pedig létrejött a gastroangel.com oldal is, emellett több újság számára ír recepteket Bertici Kinga - jelenleg is három magyarországi receptújságban van saját oldala - és hamarosan főzőműsorral jelentkezik a TV1 Samtel helyi tévéadón.

Tanulj főzni a Gastro Angellel!

Az évek során megszerzett tudást Bertici Kinga egy főzőiskola alapításával készül továbbadni. Már most jelentkezhetnek az érdeklődők a Gastro Angel főzősuliba, ahol kezdetben két szinten zajlik az oktatás.

A kezdő csoportban a konyhai eszközök megismerésén túl a tanoncok megismerkedhetnek majd a fűszerekkel, szószok, krémlevesek, tészták, pékárúk, pizzák sütésével, egyszerűbb sütemények elkészítési módjával. A haladó csoportban gasztronómiai irányzatok kerülnek terítékre, megismerkedhetnek majd a résztvevők a kínai, japán vagy éppen a mediterrán konyhával, a kalória-számlálás rejtelmeivel, fűszerek kombinálásával.

A Gastro Angel főzőiskolában tanultak alapján a kezdők otthonosan mozoghatnak majd a konyhában, a haladók pedig még komolyabb, különleges ételeket készíthetnek el. A főzősuliban a tananyag nem lesz feltétlenül kötött, a tanulók érdeklődésének függvényében alakítják majd azt. Az átlagos szakács-tanfolyamokkal szemben itt nem éttermi szakácsokat képeznek majd, hanem fantáziadús konyhatündéreket - urakat és hölgyeket egyaránt. Fontos az is, hogy nem egy tíz napos kurzus során töltik tele az ember fejét főleg elméleti tudással, hanem a gyakorlatra fektetik a hangsúlyt. A tanfolyamok tavaszi kezdésére modern, de minden háztartásban elérhetőnek számító felszereltségű konyhát fognak összeállítani, ahol öt fős, román, illetve magyar nyelvű csoportokban tanulhatnak főzni az érdeklődők.

A kezdő és haladó tanfolyamokkal kapcsolatban további információkat Bertici Kinga szolgáltat a berticikinga@gmail.com e-mail címen, illetve a 0753-200-222-es telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: