2011-09-25 22:47:19• hírek • Szatmar.ro

Valóra vált a nagykolcsiak álma: felavatták a sporttermet

Régen nem volt annyi ember Szamoskrassó és Nagykolcs településen, mint szeptember utolsó vasárnapjának délutánján. Hatványozottan igaz a fenti kijelentés arra a földdarabra, amely első ránézésre a két említett település között van - azért csak első blikkre, mivel Nagybánya irányában haladva az út jobb oldalán már megkezdődtek Szamoskrassó házai. A bal oldalán viszont néhány évvel ezelőtt még szántóföld volt és akkor bizony kevesen gondolták, hogy 2011 őszén ott avatják fel a környék legmodernebb sporttermét.

„Sokat álmodtunk arról, hogy majd egyszer Nagykolcs községnek is legyen egy olyan modern sportlétesítménye, amelyben a sportolni vágyók minden időjárási körülmények közepette hódolhatnak kedvenc tevékenységüknek. Olyan hét évvel ezelőtt, 2004-ben kezdtünk el erről konkrétabban is gondolkodni és íme, ma itt állunk a sportterem felavatásán", mondta hallhatóan izgatottan Domokos Sándor, a község polgármestere.

Domokos megköszönte mindenki segítségét, aki valamit is tett a sportterem létrejöttének érdekében: a Megyei Tanácstól és a Prefektúrától a falvak lakosságáig, a szponzorokig és a munkásokig. Ezt követően köszöntötte a szép számban megjelent politikusokat élükön Radu Giurca prefektussal, a Megyei Tanács alelnökével, Adrian Steffel, továbbá Erdei Istvánt és Günthner Tibort, az RMDSZ Szatmár megyei képviselőjét és szenátorát, Kovács Máté megyei és Fógel László városi tanácsost, Magyar Lórándot, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének alelnökét.

A polgármestermester után a prefektus, majd a szenátor végül pedig a tanácsi alelnök köszöntötte a jelenlévőket, majd a község egyházfijai előbb református majd ortodox rituálé szerint felszentelték az épületet. Ezt a szalag ünnepélyes átvágása követte.

Bár az eredetileg kiadott program mazsorettek táncától capoeira bemutatón át Kovács Nóri és a Knock Out koncertig sok mindent tartalmazott, a szervezők alaposan meglepték a közönséget (és mi tagadás, a média képviselőit is), amikor kiderült: a vadonatúj sportteremben a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata melegít. Miközben a helybeliek közül sokan meglepetten vették tudomásul, hogy bizony Románia második legjobb női kosárlabdacsapatát láthatják, addig Claudia Popék egy-két Harlem Globetrotters-t idéző megoldással szórakoztatták a nagyérdeműt - így hát megtörtént az első teltházas sportesemény is.

Ezt követően a helyi pedagógusok labdarúgó csapata, megerősítve a sajtó egy, Nagykolcshoz kötődő képviselőjével összecsapott Szatmár már-már legendás amatőr kispályás csapatával, a Dilettánsokkal, melynek tagjai közül többen szintén kötődnek a községhez.

A jó kedv a folytatásban sem csökkent, a helyi sportbarátoknak pedig továbbra van minek örülniük: miközben Szamoskrassó futballcsapata vezeti a negyedik osztálybeli csoportját, a sportterem közelében épül a vadi új nagypályás labdarúgó pálya is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: