2013-06-11 15:20:47• hírek • Póti Orsolya

Jelentkezőket toboroznak az erőszakszervezetek

A Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, a Megyei Rendőr-felügyelőség és a Határrendészeti Felügyelőség is jelentkezőket toboroz az erőszakszervezetek iskoláinak, az országos katonai akadémiák felvételi vizsgáira.

Az akadémiákon tisztképzés (katonai vezetői, had- és biztonságtechnikai mérnöki és katonai gazdálkodási szakokon), valamint civil biztonság- és védelempolitikai, nemzetbiztonsági, védelmi igazgatási, biztonságtechnikai mérnök, büntetés-végrehajtási nevelő szakemberek képzése zajlik.

A bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőr-akadémia tűzoltó szakára 35 férfi (egy roma nemzetiségű) jelentkezhet június 19-ig, a Boldesti Pavel Zaganescu Tűzoltó Iskolába pedig száz hely van különböző szakokon, szintén férfiak számára. Ide augusztus 16-ig várják a felvételizők jelentkezését.

A Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségén várják minden érdeklődő jelentkezését, akiknek bővebb információkat adhatnak a beiratkozásról, a versenyvizsgán való részvételről, a bibliográfiáról.

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség is jelentkezőket vár a romániai erőszakszervezetek utánpótlásbázisát jelentő felsőoktatási intézményekbe. A bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémián összesen 248 hely várja az érdeklődőket a jog,  rend és közbiztonság szakokon, a campinai Vasile Lascar Rendőriskolában 313, a kolozsvári Septimiu Muresan Ügynöki Iskolában pedig 160 hely várja a fiatalokat.

További információkért és jelentkezés kapcsán a Szatmár Megyei Rendőrség központjában (A. I. Cuza (Eötvös) utca 5/A szám) várják minden 18-27 év közötti, érettségivel rendelkező, orvosilag, fizikailag és pszichikailag egészséges fiú és lány jelentkezését hétköznaponként 9,30-12.00 és 13-15,30 órák között.

A határőrségi szakon összesen 60 hely, és a Nagyváradi Határőrségi Felkészítő Iskolában pedig szintén hatvan hely várja a fiatalokat. Ezen szakok kapcsán a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőségen (Bujorului utca 26) szerezhetnek meg bővebb információkat.

Bővebb információk az academiadepolitie.ro, vagy a www.scoaladepompieri.ro, www.scoalapolitie.ro és a http://sm.politiaromana.ro/internet honlapokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: