2008-07-04 14:13:43• hírek • Józsa János

Jelentkezniük kell a fegyvertulajdonosoknak

 A törvény módosítása után, jelentkezniük kell a nem halálos lőfegyverrel rendelkezőknek is engedélyért. 

Márciusban módosították a fegyvertartási törvényt, aminek értelmében a nem halálos, így sűrített levegős és gumilövedékes pisztolyok és puskák beszerzéséhez is speciális engedélyeztetési folyamaton kell átmenjenek a leendő tulajdonosok. Azoknak akik már rendelkeznek hasonló fegyverrel, jelentkezniük kell a rendőrségen az új engedély beszerzéséért. 

 

A módosítás előtti törvény csak az éles lőfegyverek esetében követelt meg speciális vizsgákat, légpuskához pedig egyszerűen személyi igazolvánnyal hozzá lehetett jutni. Március óta azonban egyenlő követelmények léptek életbe mindkettő esetében. Ez megmutatkozik a szatmári fegyverboltok eladásaiban is, hiszen – az eladók elmondása szerint – a törvénymódosítás óta alig adtak el valamit. Pedig az árak változatlanok: egy gázpisztolyhoz 360 és 500 lej között, légpuskához 750 és 1400 lej között, gumilövedékes pisztolyhoz 1300 és 1750 lej között, míg éles lőfegyverhez 1750 és 2600 lej között lehet hozzá jutni.

  

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség közleménye szerint szeptember 17.-e a határidő, amíg be kell szerezni az egészségügyi bizonyítványt, pszichológiai vizsgálati eredményt, a büntetlen előéletet bizonyító okiratot, illetve csatolni kell, a már meglévő fegyverbirtoklási igazolást, három fényképet és a befizetett 100 lejt igazoló okmányt. Azon tulajdonosok, akik elmulasztják ezt megtenni, a továbbiakban csak birtokosai lehetnek fegyverüknek, és nem használhatják azt.

 
 
J.J.
 
 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: