2011-07-11 14:37:12• hírek • Szatmár.ro

Jelentkezhetnek a pótérettségire

Hétfőtől péntekig jelentkezhetnek a 2010/2011-es iskolai év második vizsgaszessziójára azok a fiatalok, akiknek nem sikerült júniusban az érettségiük.

Szatmár megyében mindössze az érettségizők 43,96 százaléka ment át. Azok, akiknek nem sikerült elérniük az átmenő, hatos összátlagot, vagy megbuktak valamelyik tantárgyból, augusztus végén bizonyíthatnak újra.
Beiratkozni a második szesszióra július 11-15. között, azaz hétfőtől péntekig lehet.

A pótérettségi szóbeli kompetencia vizsgái augusztus 22-én, a román vizsgával veszik kezdetüket. Az érettségizők anyanyelvi kompetenciáit augusztus 23-24-én, digitális ismereteiket pedig augusztus 25-26-án mérik fel.
A román írásbeli vizsgát augusztus 29-én, az anyanyelvit 30-án szervezik meg, 31-én a profilnak megfelelő tantárgyból írhatnak, szeptember másodikán a választott tantárgyból vizsgáznak a fiatalok.

Az első eredményeket szeptember 4-én függesztik ki, ugyanezen a napon, délután négy óráig a jegyükkel elégedetlenek óvást nyújthatnak be. A fellebbezéseket szeptember 5-6.-án bírálják el, ekkor javítják újra a dolgozatokat. A pótérettségi végleges eredményeit az óvások elbírálását követően, szeptember 7-én teszik közzé.


Most jelentkezhetnek érettségire azok, akiknek elsőre nem sikerült (a fotó illusztráció)
Most jelentkezhetnek érettségire azok, akiknek elsőre nem sikerült (a fotó illusztráció)


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: