2018-08-07 05:48:13• hírek • Szatmár.ro

Jelenteni kell az illegális szemetelőket!

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Helyi Rendőrség munkatársai folyamatosan ellenőrzik azokat a területeket, ahol rendszeresen kialakulnak illegális hulladéklerakatok.

A szeméthegyekkel kapcsolatban azonban nem csak maga a hulladék jelenti a problémát, hanem az is, hogy a fém, műanyag vagy egyéb "kincsek" után kutatók szétszórják mindazt, amire nincs szükségük, így a kukák és konténerek mellett áldatlan állapotok alakulnak ki. A nyári forróság miatt pedig a kellemetlen hulladékszag is felerősödik, ezzel megkeresítve a közelben lakók mindennapi életét.
 

Annak ellenére, hogy a 362 ellenőrzés során 1600 büntetést róttak ki, ez a továbbra is komoly fejtörést okoz a városvezetésnek, hiszen a lakosság segítsége nélkül nem lehet megszüntetni ezt a jelenséget.


„Csak abban az esetben javíthatunk a helyzeten, ha a lakosok is partnerként kezelik a polgármesteri hivatalt. Elfogadhatatlan, hogy bizonyos helyeken folyamatosan megjelennek ezek a szemétkupacok, legyen szó építkezési vagy egyéb hulladékról. A legtöbb esetben sajnos nem tudjuk azonosítani az elkövetőket. Megkértem a Helyi Rendőrség munkatársait, hogy folyamatosan figyeljenek arra is, hogy a házak elé kirakott hulladékok is eltűnjenek a városból. Első esetben természetesen mindenkit figyelmeztetniük kell a kihágásra, és nem azonnal büntetéssel kell berontaniuk az ajtón. Hiszem azt, hogy bizonyos esetekben így is kezelhetőek a problémák. Arra a kérem a lakosokat is, ha ilyet tapasztalnak, jelentsék azt a Helyi Rendőrségnél vagy a Környezetvédelmi Őrségnél, mert csak együtt tudjuk tisztábbá és szebbé tenni a városunkat.” – jelentette ki Kereskényi Gábor polgármester.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: