2013-02-01 14:50:29• hírek • Szatmár.ro

Jegyeskurzus 2013-ban is

Jegyesek a 2008-as kurzuson
Jegyesek a 2008-as kurzuson

A jegyeseket várják február 18-ától a Szent János apostol és evangélista plébániára.

A Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) plébánia, a Házas Hétvége mozgalom és a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Világiak Irodája szervezésében február 18-án újabb jegyeskurzus indul.  A  kurzus  egyházi  és  szakmai segítség fiataloknak, akik  házasságra készülnek,  lehetőség  a  párkapcsolat elmélyítésére, de  egyben  ismerkedési  lehetőség  más párokkal, közösségben  való  felkészülés  a  szentségi  házasságra,  és  a  keresztény  családi életre.

A találkozások gerincét minden alkalommal egy meghatározott téma adja. Feldolgozásra kerül például: a házasság szentsége, a családból hozott minták, a házasságra való érettség, a kommunikáció, konfliktuskezelés, szerelem, szexualitás, családtervezés, hit, erőforrás és közösség kérdése. Mindezekkel kapcsolatban  a kurzus  házigazdái, Ft.  Solomayer  Sándor  plébános, a Palcus házaspár és meghívott szakemberek fejtik ki gondolataikat, így a jegyesek több megközelítésből kaphatnak értékes és hasznos információkat.  Az esték alkalmával ugyanakkor a résztvevők is megoszthatják problémáikat, feltehetik kérdéseiket, elbeszélgetnek az elhangzottak kapcsán, vagy épp rövid gyakorlatokkal, játékokkal rögzítik azokat.

Elsősorban olyan párok jelentkezését várják, akik idén terveznek házasságot kötni, de szívesen látják azokat a párokat is, akik kapcsolatukat szeretnék tovább építeni, elgondolkodni a jegyesség szépségein, kihívásain.

A jegyeskurzusra február 14-ig lehet jelentkezni a saját plébánián, vagy a Püspökség Világiak Irodájában Lepedus Istvánnál, a 0261715011-es telefonszámon, valamint a vi@szatmariegyhazmegye.ro e-Mail címen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: